Prinsesstårta

Betyg 4.3 av 5.
44 personer har röstat
3
Prinsesstårta

I Prinsessornas nya kokbok från 1948 hittar man en ”Grön tårta” som senare kom att kallas för prinsesstårta när tre svensk-danska prinsessor fattade tycke för den. Originalet innehåller inte sylt utan en len och god vaniljkräm, precis som i detta recept. Så varför inte prova att baka Sveriges populäraste tårta?

Prinsesstårta

Ingredienser

12 bitar

Tårtbotten

4   ägg
2 dl  strösocker
1 dl  vetemjöl
1 dl  potatismjöl
2 tsk  bakpulver

Fyllning

1   vaniljstång
1 1/2 dl  mjölk
1 1/2 dl  vispgrädde
3 msk  strösocker
2   äggulor
1 msk  majsstärkelse
4 dl  vispgrädde (40%)

Garnering

1   förp grönt marsipanlock (à 210 g)
ev 100 g  marsipan
röd karamellfärg
florsocker

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
44 personer har röstat

Kommentarer

Verkligen god fyllning med lagom mängd ”ren” vispgrädde för mig som inte gillar det. Funkar jättebra med färdigköpta bottnar även om man måste kavla ut marsipanen för att få den att täcka hela tårtan. Jättegott!

Jenny

2024-03-05

Äntligen!!!! Någon som förstått vad en prinsesstårta är!

Lenny

2021-03-21

Ska det inte bara någon i?

Frida

2021-02-02

Testa liknande recept

Gräddtårta
Betyg 3.9 av 5.
53 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Hjortronsyltkakor
Betyg 4.2 av 5.
40 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Prinsessans pannkakstårta
Betyg 4.1 av 5.
8 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Glace au four
Betyg 3.8 av 5.
30 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Minijitterbuggare
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stockholmskakor
Betyg 4.5 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga