Prinsesstårta

36
2
Prinsesstårta

I Prinsessornas nya kokbok från 1948 hittar man en ”Grön tårta” som senare kom att kallas för prinsesstårta när tre svensk-danska prinsessor fattade tycke för den. Originalet innehåller inte sylt utan en len och god vaniljkräm, precis som i detta recept. Så varför inte prova att baka Sveriges populäraste tårta?

Prinsesstårta

Ingredienser

12 bitar

Tårtbotten

4 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver

Fyllning

1 vaniljstång
1 1/2 dl mjölk
1 1/2 dl vispgrädde
3 msk strösocker
2 äggulor
1 msk majsstärkelse
4 dl vispgrädde (40%)

Garnering

1 förp grönt marsipanlock (à 210 g)
ev 100 g marsipan
röd karamellfärg
florsocker

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

36

Kommentarer

Lenny

2021-03-21

Äntligen!!!! Någon som förstått vad en prinsesstårta är!

Frida

2021-02-02

Ska det inte bara någon i?