Prinsesstårta
I Prinsessornas nya kokbok från 1948 hittar man en ”Grön tårta” som senare kom att kallas för prinsesstårta när tre svensk-danska prinsessor fattade tycke för den. Originalet innehåller inte sylt utan en len och god vaniljkräm, precis som i detta recept. Så varför inte prova att baka Sveriges populäraste tårta?
Ingredienser
12 bitar
Tårtbotten
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
Fyllning
1 vaniljstång
1 1/2 dl mjölk
1 1/2 dl vispgrädde
3 msk strösocker
2 äggulor
1 msk majsstärkelse
4 dl vispgrädde (40%)
Garnering
1 förp grönt marsipanlock (à 210 g)
ev 100 g marsipan
röd karamellfärg
florsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Verkligen god fyllning med lagom mängd ”ren” vispgrädde för mig som inte gillar det. Funkar jättebra med färdigköpta bottnar även om man måste kavla ut marsipanen för att få den att täcka hela tårtan. Jättegott!
Jenny
2024-03-05Äntligen!!!! Någon som förstått vad en prinsesstårta är!
Lenny
2021-03-21Ska det inte bara någon i?
Frida
2021-02-02