Middagsstek med citrongräddsås och parmesanpotatispuré

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
0
Middagsstek med citrongräddsås och parmesanpotatispuré

Här är ett delikat och makalöst gott recept på middagsstek med citrongräddsås och parmesanpotatispuré. Rätten kräver lite tid så den passar bra till helgen eller vid festligare tillfällen och den är lika uppskattad av vuxna som barn.

Middagsstek med citrongräddsås och parmesanpotatispuré

Ingredienser

4 portioner
1 kg  skalad, mjölig potatis
1   kruka basilika
3 dl  riven parmesan
4 msk  olivolja
1 - 1 1/2 dl  mjölk
salt och svartpeppar
ca 900 g  stek (middagsstek)

Sås

2 msk  socker
3 msk  färskpressad citronjuice
3 dl  hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 dl  matlagningsgrädde
majsstärkelse
några droppar citronsaft

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten glutenfri men innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och grädde.
Gör mjölkproteinfri: Uteslut parmesanosten. Byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risdryck och grädden mot havre- eller sojaalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi4182 KJ / 1000 kCal
Fett0 g

Testa liknande recept

Filé med basilika- och parmesanpotatis med citrongräddsås
Betyg 4.2 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekt kalkonfilé med kryddigt täcke
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kyckling med dijonsenap och basilika
Betyg 4 av 5.
42 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tortiglioni med salsiccia, kronärtsskockor och rosmarin
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Elkes och Mallas kål
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tomatrisotto med kräftor
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga