Middagsstek med citrongräddsås och parmesanpotatispuré

Här är ett delikat och makalöst gott recept på middagsstek med citrongräddsås och parmesanpotatispuré. Rätten kräver lite tid så den passar bra till helgen eller vid festligare tillfällen och den är lika uppskattad av vuxna som barn.

Ingredienser
4 portioner
1 kg skalad, mjölig potatis
1 kruka basilika
3 dl riven parmesan
4 msk olivolja
1 - 1 1/2 dl mjölk
salt och svartpeppar
ca 900 g stek (middagsstek)
Sås
2 msk socker
3 msk färskpressad citronjuice
3 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 dl matlagningsgrädde
majsstärkelse
några droppar citronsaft
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten glutenfri men innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och grädde.
Gör mjölkproteinfri: Uteslut parmesanosten. Byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risdryck och grädden mot havre- eller sojaalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4182 KJ / 1000 kCal
Fett0 g
Kommentarer