Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Kyckling med dijonsenap och basilika

En härlig kycklinggryta med både dijonsenap och basilika som passar perfekt en kall dag. Den strimlade kycklingen får en fin ton av vitlök före du låter den koka med buljong, grädde och senap. Avsluta med att reda av och blanda i basilikan.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 8, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Strimla kycklingen. Skala och finhacka vitlöken.
  3. Bryn kycklingen i olivoljan, tillsätt vitlöken och fräs med den. Tillsätt buljong, matlagningsgrädde och senap. Koka sakta 5-6 minuter. 
  4. Plocka och hacka basilikan, tillsätt basilikan och smaksätt med salt och peppar. Red av grytan med lite majsstärkelse utrört med vatten.
  5. Servera grytan med ris.


För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja eller risalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portioner ris
  • 600 g kycklingfilé
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl hönsbuljong (vatten + buljongtärning eller fond)
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 2 1/2 msk dijonsenap
  • salt och peppar
  • majsstärkelse
  • 1 kruka basilika
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer