Kyckling med dijonsenap och basilika
En härlig kycklinggryta med både dijonsenap och basilika som passar perfekt en kall dag. Den strimlade kycklingen får en fin ton av vitlök före du låter den koka med buljong, grädde och senap. Avsluta med att reda av och blanda i basilikan.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2011
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller potatis
600 g kycklingfilé
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
3 dl hönsbuljong (vatten + buljongtärning eller fond)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 1/2 msk dijonsenap
salt och peppar
majsstärkelse
1 kruka basilika
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja eller risalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Lade till gul lök och strimlade soltorkade tomater, skippade extra vatten till buljongtärningen. Serverade med pasta och färsk spenat istället för potatis/ris. Supergod såsbas!
Matilda
2023-11-07Gott och enkelt! Rekommenderas!
Liv
2021-05-14Supergott!
Cecilia
2020-02-10