Kyckling med dijonsenap och basilika

35
7
Kyckling med dijonsenap och basilika

En härlig kycklinggryta med både dijonsenap och basilika som passar perfekt en kall dag. Den strimlade kycklingen får en fin ton av vitlök före du låter den koka med buljong, grädde och senap. Avsluta med att reda av och blanda i basilikan.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2011

Kyckling med dijonsenap och basilika

Ingredienser

4 portioner
4 portioner ris
600 g kycklingfilé
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
3 dl hönsbuljong (vatten + buljongtärning eller fond)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 1/2 msk dijonsenap
salt och peppar
majsstärkelse
1 kruka basilika

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja eller risalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

35

Kommentarer

Liv

2021-05-14

Gott och enkelt! Rekommenderas!

Cecilia

2020-02-10

Supergott!

Hanna

2020-02-10

Min skar sig tyvärr alldeles hemskt.. smaken inget fel på men den ser mindre aptitlig ut om man inte just rört om.

Redaktionen ICAse

2020-02-20

Hej Hanna! Vad tråkigt att såsen skar sig. Jag vet inte riktigt varför men ett litet tips, man kan luta lite på pannan och köra med en stavmixer i själva såsen. Då kan såsen gå ihop igen. Hälsningar Ulrika