Kyckling med dijonsenap och basilika

Betyg 4 av 5.
41 personer har röstat
8
Kyckling med dijonsenap och basilika

En härlig kycklinggryta med både dijonsenap och basilika som passar perfekt en kall dag. Den strimlade kycklingen får en fin ton av vitlök före du låter den koka med buljong, grädde och senap. Avsluta med att reda av och blanda i basilikan.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2011

Kyckling med dijonsenap och basilika

Ingredienser

4 portioner
4   port ris eller potatis
600 g  kycklingfilé
2   vitlöksklyftor
1 msk  olivolja
3 dl  hönsbuljong (vatten + buljongtärning eller fond)
2 1/2 dl  matlagningsgrädde
2 1/2 msk  dijonsenap
salt och peppar
majsstärkelse
1   kruka basilika

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja eller risalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
41 personer har röstat

Kommentarer

Lade till gul lök och strimlade soltorkade tomater, skippade extra vatten till buljongtärningen. Serverade med pasta och färsk spenat istället för potatis/ris. Supergod såsbas!

Matilda

2023-11-07

Gott och enkelt! Rekommenderas!

Liv

2021-05-14

Supergott!

Cecilia

2020-02-10

Testa liknande recept

Kycklinggratäng med purjolök, dijonsenap och ost
Betyg 2.7 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Korvgryta med äpplen och ärter
Betyg 3.2 av 5.
33 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklinggratäng med dijonsenap och basilika
Betyg 3.2 av 5.
29 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gratinerad kyckling med senap och basilika
Betyg 4 av 5.
67 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Potatis- och purjolökssoppa med lax
Betyg 3.5 av 5.
40 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Örtsås
Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat
Under 15 min att tillaga