Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Grillade lammkotletter

Underbart goda lammkotletter som du låter ligga och få förträfflig smak i en marinad på balsamvinäger, havssalt, chilipulver och vitpeppar före de grillas. Servera genast ditt nygrillade, genomstekta kött.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda marinaden i en mixer i några minuter.
  2. Lägg lammkotletterna i dubbla plastpåsar. Häll i marinaden. Marinera i 2 timmar.
  3. Grilla på hög värme i 3-5 minuter eller tills lammet är lagom genomstekt. Servera genast.

För alla

Grillade lammkotletter är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 lammkotletter (ca 2 ½ cm tjocka)
Marinad
  • 1 dl balsamvinäger
  • 2 msk vatten
  • 2 msk havssalt
  • 1 msk chilipulver
  • 1 krm vitpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB