Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Meximajs i paket

Vill du servera något annorlunda och häpnadsväckande? Gör meximajs i paket! Paketen består av majsblad som du fyller med en oemotståndlig röra av bland annat majs, basilika, tomater och het kajennpeppar. Lyckat, snyggt och fantastiskt.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ta bort blasten runt majskolven, men spara den och skölj noggrant. Skrapa av de färska majskornen med en vass kniv.
  2. Skålla, skala och kärna ur plommontomaterna, skär dem i små kuber.
  3. Hacka löken och fräs den tillsammans med majskornen i olivolja 5-7 minuter, tillsätt tomat och hackad basilika. Krydda med farin, salt och kajennpeppar.
  4. Släta ut 1 majsblad per portion och fördela fyllningen i mitten på varje blad. Skär tunna band av resten av blasten. Rulla ihop bladen med fyllningen och knyt ihop knytena med bastbanden i ändarna som en smällkaramell.
  5. Grilla knytena ca 3 minuter på varje sida.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 färska majskolvar med blasten kvar
  • 4 plommontomater
  • 1/2 gul lök
  • 1 tsk olivolja
  • 2 msk hackad färsk basilika
  • 1/2 tsk Brun Farin
  • salt
  • kajennpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?