Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Majskolv i folie med soja, vitlök och chili

Majskolv är en riktig grillfavorit, som här får smak av soja, chili och vitlök. Hett och gott! Grilla alltsammans i små portionspaket av aluminiumfolie, som du sedan serverar till förrätt eller tillbehör.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och riv vitlöksklyftan.
  2. Koka upp soja, vitlök, ketchup, chiliflakes, sesamfrön och smör i en kastrull, gärna på grillen.
  3. Lägg ut 4 folieark (för 4 port), fördela sojasåsen på arken. Rulla majskolvarna i såsen så de är täckta med sås runt om.
  4. Vik ihop foliearken till paket. Grilla dem indirekt, under lock, ca 20 minuter.
  5. Hacka gräslöken och strö över.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller använd olivolja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller använd olivolja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl japansk soja
  • 3 msk tomatketchup
  • 2 krm chiliflakes
  • 1 msk sesamfrön
  • 3 msk smör
  • grillfolie
  • 4 förkokta majskolvar
  • 20 g gräslök
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3120 kJ / 748 kCal