Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Mexikyckling med grönsaksfylld enchilada

Mexikyckling med grönsaksfylld enchilada passar utmärkt till middag när du är sugen på något smakrikt och fräscht. Kycklingen serveras i tortillabröd med en god blandning av wokmix, mango chutney och crème fraiche.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tillaga kycklingen enligt förpackningens anvisning.
  2. Fräs wokmixen i oljan i en stekpanna ca 5 min. Rör i mango chutney och crème fraiche. Smaka av med salt.
  3. Fördela röran på tortillabröden och rulla ihop. Lägg rullarna i en ugnssäker form. Strössla osten över.
  4. Gratinera rullarna bredvid kycklingen när ca 15 min återstår av tillagningstiden. Servera kycklingen nystekt med grönsaksfyllda enchiladas.

För alla

Kontrollera ingreidensförteckningen på kycklingen. Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfri ost.

Tips

Skyn från kycklingen kan sparas några dagar i en burk med lock i kylskåpet och användas till sås.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förp bordskyckling med mexikansk smak (à 1100 g)
  • 1 påse djupfryst wokmix (à 600 g)
  • 1 msk olja
  • 2 1/2 msk mango chutney
  • 1/2 dl crème fraiche
  • 1 tsk salt
  • 4 stora tortillabröd
  • 2 dl riven ost
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer