Mexikansk biff med avokado och tomatsallad
Avnjut en biff á la Mexiko med svarta bönor och en imponerande avokado- och tomatsallad. Salladen får en fräsch touch då lime, både skal och saft, pressas och blandas med olja. Avokadon tärnas, likaså tomaterna och vänds sedan i den smakrika dressingen. Ett ypperligt tillbehör till biffen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2016
Ingredienser
4 portioner
Sallad
1 lime
1 tsk olja
2 tomater
2 avokado
Ris
4 port ris
Biff
1 förp svarta bönor (à 380 g)
1 rödlök
ca 500 g strimlad ryggbiff
1 msk olja
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 dl vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2011 KJ / 481 kCal
Fett17 g
Salt4 g
Kolhydrater59 g
Protein18 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer