Mexikansk biff med avokado och tomatsallad
Avnjut en biff á la Mexiko med svarta bönor och en imponerande avokado- och tomatsallad. Salladen får en fräsch touch då lime, både skal och saft, pressas och blandas med olja. Avokadon tärnas, likaså tomaterna och vänds sedan i den smakrika dressingen. Ett ypperligt tillbehör till biffen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2016
Ingredienser
4 portioner
Sallad
1 lime
1 tsk olja
2 tomater
2 avokado
Ris
4 port ris
Biff
1 förp svarta bönor (à 380 g)
1 rödlök
ca 500 g strimlad ryggbiff
1 msk olja
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 dl vatten
För alla
Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Servera gärna rätten med en klick gräddfil, syrligt och gott.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2011 KJ / 481 kCal
Fett17 g
Salt4 g
Kolhydrater59 g
Protein18 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer