Kryddstekt majs och ryggbiff med kikärtsröra

1
0
Kryddstekt majs och ryggbiff med kikärtsröra

En underbart delikat middag influerad av Marocko. Den krämiga kikärtsröran med smak av sambal oelek och spiskummin gifter sig fint med biffen. Servera med nykokt ris och en fräsch sallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2017

Kryddstekt majs och ryggbiff med kikärtsröra

Ingredienser

4 portioner

Kikärtsröra

1
förp kokta kikärter (à 380 g)
1
vitlöksklyfta
1 dl
gräddfil
1 msk
olivolja
1/2 tsk
sambal oelek
1/2 tsk
spiskummin
4
port ris eller annat gryn

Grönsaker

2
tomater
1/2
cosmopolitansallad

Biff

150 g
majskorn
ca 500 g
strimlad ryggbiff
1 msk
olja
1/2 tsk
paprikapulver
1/2 tsk
gurkmeja
2 krm
chilipulver
1/2 tsk
salt
1 krm
svartpeppar

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2391 KJ / 571 kCal
Fett 17 g
Salt 2 g
Kolhydrater 63 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept