Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kryddstekt majs och ryggbiff med kikärtsröra

En underbart delikat middag influerad av Marocko. Den krämiga kikärtsröran med smak av sambal oelek och spiskummin gifter sig fint med biffen. Servera med nykokt ris och en fräsch sallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 24, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kikärtsröra: Skölj kikärtorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Mosa ihop dem med pressad vitlök, gräddfil och olivolja. Krydda med sambal oelek och spiskummin och smaka av med salt.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Grönsaker: Skär tomaterna i skivor och salladen i bitar.
  4. Biff: Låt majsen rinna av. Stek biffen några minuter i oljan med kryddorna. Vänd ner majsen och låt allt bli varmt.
  5. Servera ryggbiffen med ris, grönsaker och kikärtsröra.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
Kikärtsröra
  • 1 förp kokta kikärter (à 380 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl gräddfil
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 4 port ris eller annat gryn
Grönsaker
  • 2 tomater
  • 1/2 cosmopolitansallad
Biff
  • 150 g majskorn
  • ca 500 g strimlad ryggbiff
  • 1 msk olja
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • 2 krm chilipulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2391 kJ / 571 kCal