Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Mexikalkon i wok

Mexikalkon i wok, en wokrätt med kalkonkött som smaksatts med tacokrydda för den mexikanska smakens skull. I woken blandar du kalkon och grönsaker med kryddor och serverar sedan den väldoftande mexikalkonen med lite nykokt ris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Skär kalkonköttet i smala strimlor. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna.
  2. Woka kalkonköttet och paprikan i olja ca 5 min. Krydda med salt och gärna tabasco. Låt majsen rinna av och blanda i woken tillsammans med kryddmixen. Häll på vatten och låt puttra ca 5 min.
  3. Servera woken med riset, strimlad isbergssallad och gärna en klick matyoghurt.

Tips

Tärnad avokado är gott att blanda i salladen som serveras till woken.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl jasminris
  • 500 g benfritt kalkonkött t ex av steken
  • 2 paprikor gärna i olika färger
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 krm tabasco
  • 1 burk majs (à 300 g)
  • 1 påse taco kryddmix (à 40 g)
  • 1 1/2 dl vatten
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2163 kJ / 516 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden