Kycklingfilé med krämig tacosås och ris
Stekta kycklingfiléer med en krämig tacosås är en snabblagad och enkel middag. Den krämiga tacosåsen passar perfekt till stekt kyckling. Servera med ris och krispig gurka och njut av en god middag!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2022
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
640 g kycklingfiléer
1/2 msk olja
salt
peppar
1 förp tacosås medium (à 220 g)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 kycklingbuljongtärning
1 gurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2230 KJ / 532 kCal
Fett14 g
Salt2.8 g
Kolhydrater55 g
Protein46 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Enkelt o gott. Jag skar kycklingen i bitar o stekte o la den sen i såsen. Tog lite cayennepeppar i såsen. Så det blev lite sting. Funderar på om det inte skulle va gott med tex tärnad paprika, majs o liknande i såsen med. Får testas nästa gång.
Lena
2022-12-15