Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklinggryta med soltorkad tomat

Tomatcrème gjord på soltorkade tomater är en härlig smaksättare till kycklingfiléerna. Red av gräddsåsen med lite majsstärkelse och servera med nykokt rykande hett ris och tomater.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 10, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Ansa och skiva purjolöken. Skär kycklingen i bitar.
  3. Bryn kycklingen i oljan i en stor gryta tills den börjar få färg. Tillsätt purjolöken och låt den fräsa med ett par minuter. Blanda ner tomatcrème, tomatpuré, smulad buljongtärning, vatten och grädde. Låt sjuda 10-15 minuter under lock.
  4. Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten och låt det koka några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skär tomaterna i bitar och vänd ner i grytan precis före servering.
  6. Servera kycklinggrytan med riset.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
  • 1/2 purjolök
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk olja
  • 1/2 dl soltorkad tomatcrème
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 3 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • salt och peppar
  • 3 tomater
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2566 kJ / 614 kCal