Saltimbocca med paprikapasta

6
0
Saltimbocca med paprikapasta

Bjud på en italiensk klassiker! Saltimbocca är kalvschnitzel med salvia och ursprungligen skinka som här bytts ut mot torrsaltat bacon. Till den passar en krämig pasta med paprika, vitlök och ruccola perfekt.

Saltimbocca med paprikapasta

Ingredienser

4 portioner

Paprikapasta

1 stor röd paprika
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
4 dl lätt crème fraiche
flingsalt med jod
nymalen svartpeppar
1 citron
4 port pasta (strozzapreti)
65 g rucola

Kalvschnitzel

1 kruka färsk salvia
140 g torrsaltat bacon
250 g broccoli
ca 600 g wiener schnitzel av kalv
1 msk olivolja
1 msk smör eller margarin

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri lätt crème fraiche och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller imat fraiche (innehåller havre). Välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 4572 KJ / 1094 kCal
Fett 67.9 g
Kolhydrater 73.6 g
Protein 44.7 g
Läs mer om näringsvärden