Saltimbocca med paprikapasta

Bjud på en italiensk klassiker! Saltimbocca är kalvschnitzel med salvia och ursprungligen skinka som här bytts ut mot torrsaltat bacon. Till den passar en krämig pasta med paprika, vitlök och ruccola perfekt.

Ingredienser
4 portioner
Paprikapasta
1 stor röd paprika
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
4 dl lätt crème fraiche
flingsalt med jod
nymalen svartpeppar
1 citron
4 port pasta (strozzapreti)
65 g rucola
Kalvschnitzel
1 kruka färsk salvia
140 g torrsaltat bacon
250 g broccoli
ca 600 g wiener schnitzel av kalv
1 msk olivolja
1 msk smör eller margarin
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri lätt crème fraiche och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller imat fraiche (innehåller havre). Välj mjölkproteinfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4572 KJ / 1094 kCal
Fett67.9 g
Kolhydrater73.6 g
Protein44.7 g
Kommentarer