Merguezgryta med kardemummafraiche
Merguezgryta är en kryddig gryta med ursprung i Nordafrika. Du gör korvgrytan av merguez och serverar med en krämig sås av crème fraiche och kardemumma!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 52 2011
Ingredienser
4 portioner
4 port couscous eller annat gryn
1 gul lök
1 zucchini
180 g grillad paprika
260 g merquez
2 tsk spiskummin
2 msk tomatpuré
2 msk olivolja
500 g krossade tomater
3 dl vatten
3 msk hackad persilja
1 tsk salt
1 krm peppar
Kardemummafraiche
1 1/2 dl crème fraiche
1 tsk malen kardemumma
salt och peppar
För alla
Rätten är äggfri. Kontrollera innehållet i korven för samtliga allergener.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous eller annat glutenfritt gryn, t ex quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: ersätt crème fraiche med mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Kardemumma är en vanlig smaksättare i det marockanska köket. Den som har svårt för kombinationen serverar crème fraichen naturell.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2383 KJ / 569 kCal
Fett23.9 g
Kolhydrater65.2 g
Protein19.7 g
Kommentarer