Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Merguezgryta med kardemummafraiche

Merguezgryta är en kryddig gryta med ursprung i Nordafrika. Du gör korvgrytan av merguez och serverar med en krämig sås av crème fraiche och kardemumma!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 52, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka couscous eller annat gryn enligt anvisning på förpackningen. Gör resten under tiden.
  2. Skala och skär löken i klyftor. Skär zucchinin i ca 2 cm stora tärningar. Låt paprikan rinna av och skär den i strimlor. Skiva korven.
  3. Fräs lök, spiskummin och tomatpuré i hälften av oljan ca 1 minut i en gryta. Tillsätt zucchini, paprika och korv. Fräs ytterligare ca 2 minuter. Häll på krossade tomater och vatten. Låt koka upp och småkoka ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar. Gör såsen under tiden.
  4. Kardemummafraiche: Blanda crème fraiche och kardemumma i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  5. Blanda couscous eller annat gryn med persilja och resten av oljan. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera korvgrytan med couscous eller annat gryn och en klick kardemummafraiche.

För alla

Rätten är äggfri. Kontrollera innehållet i korven för samtliga allergener.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous eller annat glutenfritt gryn, t ex quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: ersätt crème fraiche med mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Kardemumma är en vanlig smaksättare i det marockanska köket. Den som har svårt för kombinationen serverar crème fraichen naturell.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port couscous eller annat gryn
  • 1 gul lök
  • 1 zucchini
  • 180 g grillad paprika
  • 260 g merquez
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk olivolja
  • 500 g krossade tomater
  • 3 dl vatten
  • 3 msk hackad persilja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Kardemummafraiche
  • 1 1/2 dl crème fraiche
  • 1 tsk malen kardemumma
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2383 kJ / 569 kCal