Merguezgryta med kardemummafraiche

4
0
Merguezgryta med kardemummafraiche

Merguezgryta är en kryddig gryta med ursprung i Nordafrika. Du gör korvgrytan av merguez och serverar med en krämig sås av crème fraiche och kardemumma!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 52 2011

Merguezgryta med kardemummafraiche

Ingredienser

4 portioner
4 port couscous eller annat gryn
1 gul lök
1 zucchini
180 g grillad paprika
260 g merquez
2 tsk spiskummin
2 msk tomatpuré
2 msk olivolja
500 g krossade tomater
3 dl vatten
3 msk hackad persilja
1 tsk salt
1 krm peppar

Kardemummafraiche

1 1/2 dl crème fraiche
1 tsk malen kardemumma
salt och peppar

För alla

Rätten är äggfri. Kontrollera innehållet i korven för samtliga allergener.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous eller annat glutenfritt gryn, t ex quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: ersätt crème fraiche med mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Kardemumma är en vanlig smaksättare i det marockanska köket. Den som har svårt för kombinationen serverar crème fraichen naturell.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2383 KJ / 569 kCal
Fett 23.9 g
Kolhydrater 65.2 g
Protein 19.7 g
Läs mer om näringsvärden