Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kaliforniska fruktspett

Dessa kaliforniska fruktspett är perfekta att servera som mellanmål en varm sommardag. Melon, ananas, jordgubbar och vindruvorna marineras i en härlig lime- och apelsinlag smaksatt med mynta.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 15 spett portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela, kärna ur och skala melonerna. Dela, skala och skär bort rotstocken från ananasen. Skär fruktköttet i 3–4 cm stora tärningar.
  2. Varva jordgubbar, vindruvor, ananas och melon på spetten. Lägg dem i en låg och vid form.
  3. Rör samman marinaden och häll över spetten. Låt marinera ca 30 minuter och vänd då och då.Ta vara på marinaden och använd till drinken Melon Slush, sök receptet "Melon Slush" på Ica.se.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per spett.

Ingredienser

Portioner: 15 spett
  • 1 liten cantaloupemelon (à 400 g)
  • 1/3 vattenmelon (à 2 kg)
  • 1/2 ananas (à 1 kg)
  • 15 jordgubbar
  • 15 vindruvor
  • 15 träspett
Marinad
  • 1 dl färskpressad limejuice
  • 1/2 dl färskpressad apelsinjuice
  • 1 1/2 dl honung
  • 2 msk hackad mynta
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 648 kJ / 155 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept