Melon- och jordgubbssorbet

Krämig och smakrik melon- och jordgubbssorbet. Den härligt krämiga hemmagjorda sorbeten med smak av söt melon och jordgubbar kommer bli sommarens glassfavorit. Toppa gärna med extra melon och jordgubbar. Glassen går också att göra vegansk, se tipset.

Ingredienser
ca 2 l
300 g cantaloupemelon
250 g färska jordgubbar
1 dl flytande honung
1 1/2 dl vatten
1 1/2 dl strösocker
saften av 1 lime (1 lime motsvarar ca 1 1/2 msk saft)
2 äggvitor
Till servering
melon
jordgubbar
För alla
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut äggvitorna mot 1/2 dl kikärtsspad (för 2 l).
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Gör så här
Tips
Gör glassen vegansk genom att byta honungen till lönnsirap och äggvitorna till 1/2 dl kikärtsspad (för 2 l).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi256 KJ / 61 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater14 g
Protein0.5 g
Kommentarer