Melon- och jordgubbssorbet

Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
0
Melon- och jordgubbssorbet

Krämig och smakrik melon- och jordgubbssorbet. Den härligt krämiga hemmagjorda sorbeten med smak av söt melon och jordgubbar kommer bli sommarens glassfavorit. Toppa gärna med extra melon och jordgubbar. Glassen går också att göra vegansk, se tipset.

Melon- och jordgubbssorbet

Ingredienser

ca 2 l
300 g  cantaloupemelon
250 g  färska jordgubbar
1 dl  flytande honung
1 1/2 dl  vatten
1 1/2 dl  strösocker
saften av 1   lime (1 lime motsvarar ca 1 1/2 msk saft)
2   äggvitor

Till servering

melon
jordgubbar

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut äggvitorna mot 1/2 dl kikärtsspad (för 2 l).

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Gör så här

Tips

Gör glassen vegansk genom att byta honungen till lönnsirap och äggvitorna till 1/2 dl kikärtsspad (för 2 l).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi256 KJ / 61 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater14 g
Protein0.5 g

Testa liknande recept

Melonsorbet
Betyg 4.6 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hallon- och grapefruktsorbet
Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Apelsin- och Camparisorbet
Betyg 3.3 av 5.
39 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sorbet à la rose
Betyg 2.4 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarbersorbet med kanelkaramell
Betyg 4.4 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mousserande clementinsorbet
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga