Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Apelsin- och Camparisorbet

Den här sorbeten är svalkande och frisk och fräsch i smaken, vacker att servera och otroligt lätt att laga till. Apelsin- och Camparisorbeten är en dessert med italiensk tvist, och som bäst serveras i sina egna skal. Njut!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela och pressa ut juicen ur apelsinerna, spara ev 6 apelsinhalvor för att servera sorbeten i.
  2. Blanda ihop apelsinjuice, Campari och sirap i en bunke. Häll blandningen i en låg form.
  3. Ställ i frysen tills blandningen fryst till en halvfast massa, ca 2 timmar. Rör om 1–2 gånger under tiden.
  4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Blanda skummet med den halvfrysta apelsinmassan.
  5. Ställ i frysen igen 2–3 timmar, rör några gånger under tiden så att sorbeten får jämn konsistens.
  6. Fördela sorbeten i de sparade apelsinhalvorna eller i portionsformar. Frys ytterligare 1 timme. Garnera med mynta vid servering.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 5 dl färskpressad apelsinjuice (5 dl motsvarar 5-7 apelsiner)
  • 1 dl Campari
  • 2 dl vit baksirap
  • 3 äggvitor
  • mynta till garnering
Lägg till i inköpslistan