Mellanmålsbar
Vår mellanmålsbar är en energirik müslibar eller flapjack med havre, blåbär, russin och frön, smaksatt med vanilj, kakao, kanel och honung. Du gör baren med äggvita och gräddar den i ugn. Bra mellanmål före eller efter träning. Enkel bar att göra och bra att ha hemma i kylen eller frysen!
Ingredienser
10 bitar
1 dl fiberrika havregryn
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrö
1/2 dl sesamfrö
1/2 dl russin
1/2 dl torkade blåbär
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk kanel
1 msk kakao
2 msk flytande honung
2 äggvitor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsberäkningen är beräknad per bit (10 bitar).
Energi701 KJ / 168 kCal
Fett10 g
Kolhydrater12 g
Protein6 g
Kommentarer
Toppenbra recept! Provade igår för första gången. De blev fuktiga undertill, så jag vände på alla barsen och lät de vara på en kökshandduk och "lufta" över natten. En fråga bara. Varför använder man bara äggvitan och inte hela ägget?
Andreas
2024-10-03Undrar över äggvitan då jag också har sett det i granolarecept där det står att man ska förvara den i skafferiet. Håller dig tillagad äggvita i rumstemperatur hur länge som helst? Man brukar ju asäga att ett kokt ägg i kylen håller i typ 5-6 dagar. Mvh Sophie
Sophie
2024-07-05Går det bra att frysa in dessa och plocka fram efterhand som man vill ha dem eller hur länge är de hållbara i kylen 🤔
Jacqueline
2024-01-03Hej! Ja det går bra att frysa dem, se tips längre ner bland kommentarerna om att slå in dem i smörpapper. I kylskåp är de hållbara minst 1 vecka. Vänliga hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-01-04