Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Medelhavsströmming

Med solmogna tomater, basilika, kapris och citron får strömmingsfiléerna smak av medelhavet. Fräscht, varmt och soligt! Stek medelhavsströmmingen i rikligt med smör, dekorera med dillkvistar och servera med en stor blandad sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Finhacka tomat, purjolök, selleri och basilika.
  2. Borsta citronen under rinnande vatten. Riv skalet och pressa saften ur citronen. Värm detta och hacket med kapris, olivolja och vinäger.
  3. Rensa ev hela strömmingar. Vänd filéerna i ströbröd. Salta och peppra. Stek dem i rikligt med smör. Häll över grönsaksvinägretten.
  4. Servera med en blandad sallad och gärna några stora dillkvistar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg hel strömming eller strömmingsfileér (1 kg hel strömming motsvarar 600 g strömmingsfiléer)
  • 2 tomater
  • 1 liten purjolök
  • 2 selleristjälkar
  • 1 kruka basilika
  • 1 citron
  • 1 liten burk kapris
  • 1 1/2 dl olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 dl ströbröd
  • smör till stekning
  • olika sorter blandad sallad
  • dill
Lägg till i inköpslistan