Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Medelhavssallad

Denna medelhavssallad får sin sydländska smak av den härliga fetaosten som du skivar i. Med kokt potatis, tomater och isbergssallad ger du en bra grund för den skivade skinkan som tillför sin goda sälta. Salladen äter du kall med ett gott bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär fetaosten i skivor. Skär potatisen i skivor. Skölj och finstrimla sallaten. Skölj och skär tomaterna i tärningar. Fördela sallat, potatis och tomater på tallrikar. Lägg osten på salladen och toppa med skivor av skinka.
  2. Servera salladen med bröd till och bjud gärna på vinägrett att stänka över. Hallon med mjölk är gott som dessert.

För alla

Byt ut fetaosten mot tofu om du inte tål mjölk eller laktos.

Tips

Byt gärna ut fetaosten mot skivad halloumi (cypriotisk fårost) som steks i 1/2 msk olja ca 1 minut per sida (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g fetaost (max 16% fett)
  • 800 g kokt, kall färskpotatis
  • 1 isbergssalladshuvud
  • 4 tomater
  • 200 g rökt skinka i tunna skivor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2346 kJ / 560 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden