Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Medelhavsgratäng med tomater och oliver

En fängslande pastagratäng vars ingredienser för dina tankar till det strålande Medelhavet. Pasta, oliver, lök, tomater och basilika sveps in i äggstanningen och får gräddas i ugnen tills konsistensen är underbar och smakerna likaså.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala lök och vitlök. Skiva löken och fräs den mjuk i matfettet i en stekpanna. Skölj och skiva tomaterna. Strimla basilikabladen. Vispa ihop ägg, mjölk och kryddor.
  3. Lägg pastan i en ugnssäker form. Fördela lök, oliver och tomater över pastan. Häll över äggstanningen.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills äggstanningen stannat.
  5. Servera pastagratängen till t.ex. sallad, kokt eller rökt skinka, köttbullar och bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 7 dl kokt pasta
  • 1 rödlök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk matfett
  • 2 tomater
  • 1/2 kruka basilika
  • 12 oliver
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan