Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Italienska färsbiffar

Om du är sugen på något italienskt så testa att laga till italienska färsbiffar. Servera de smaskiga biffarna tillsammans med nykokt pasta, basilika och parmesan. Supergott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten i en gryta enligt förpackningens anvisning.
  2. Blanda färsen med ägg, pressad vitlök, salt och peppar. Forma färsen till 12 biffar (för 4 port).
  3. Hetta upp matfettet i en stekpanna. När det är ljusgult och har slutat skumma läggs biffarna i och får steka ca 4 min per sida.
  4. Skölj och tärna tomaterna. Skala och finhacka löken. Repa bladen från basilikan.
  5. Låt pastan rinna av med spara ca 1/2 dl av kokvattnet (för 4 port). Blanda kokvattnet med olivolja och peppar i grytan. Tillsätt tomater och lök och låt koka upp. Vänd ner pastan, basilika och ost.
  6. Till servering: Servera pastan med de nystekta biffarna, svarta oliver och rucolasallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 280 g pasta t ex tagliatelle
  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 1/2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk margarin eller smör
  • 3 tomater
  • 1 rödlök
  • 1 kruka basilika
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm grovmald svartpeppar
  • 2 dl färskriven parmesanost
Till servering
  • ev svarta oliver
  • ev ruccolasallad
Lägg till i inköpslistan