Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Medelhavsfisk med gröna bönor

Denna mumsiga fiskrätt har en underbar smak av Medelhavet. Tillaga fiskfiléerna under ett hett chili- och tomattäcke och servera den sedan direkt med smarriga gröna bönor och varm delikatesspotatis. Snabbt och gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200ºC.
  2. Tina fisken om den är fryst. Dela, kärna ur och hacka pepparfrukten. Skölj och hacka tomaterna.
  3. Hetta upp oljan i en panna och fräs pepparn ett par minuter. Lägg i tomathacket och koka 3-4 min.
  4. Ta pannan från spisen och blanda i oliverna, ev delade, tomatpuré och örtkryddor. Smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg fiskfiléerna i en ugnssäker form eller på en plåt. Skeda över tomatblandningen. Sätt in fisken mitt i ugnen, 10-12 min. Servera fisken med gröna bönor och nykokt delikatesspotatis.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g kolja- eller torskfilé färsk eller fryst
  • 1 chilipeppar
  • 4 tomater
  • 2 msk olivolja
  • ca 15 svarta oliver utan kärnor
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk färska örtkryddor t ex dragon
  • salt och peppar
  • 300 g gröna bönor och haricots verts
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Torskfilé utan skinn MSC

10 % rabatt

ICA Gott Liv 400 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1560 kJ / 370 kCal
Fett: 14 g
Läs mer om näringsvärden