Medelhavsfalu

Medelhavsfalu är en enkelt lagad korvrätt med ett festligt upplägg av körsbärstomater, riven parmesan och senapssås. Falukorven fyller du med marinerade grönsaker och serverar med den lena senapssåsen på crème fraiche, dijonsenap och honung.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2010

Ingredienser
4 portioner
800 g falukorv
1 kruka basilika
1 burk, marinerade grönsaker t ex zucchini och paprika
1 dl riven parmesan
2 msk ströbröd
2 krm salt
1 krm nymalen svartpeppar
1 ask körsbärstomater
1 msk olivolja
Senapssås
2 - 2 1/2 tsk dijonsenap
1 dl crème fraiche
1 dl matyoghurt (10 %)
1 tsk flytande honung
1 krm salt
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gjorde en tomat sås istället för körsbärstomaterna kanon gott skippade senapssåsen men skall prova den nästa gång. tyckte inte om de marinerade grönsakerna men i övrigt mycket gott
Louise
2010-03-11Mycket gott! Vi hittade dock inga marinerade grönsaker utan tog istället blandade frysta som vi först kokade i mikron och sedan hackade. Senapssåsen var riktigt god.
Elisabeth
2010-03-08Helena Sundström: Perfekt vardagsmiddag, som alla i familjen tyckte om. Men såsen tillförde inte så mycket. Barnen tyckte den var för stark och ville ha senap och ketchup i stället. Testade att fylla korven med tapenade och torkad oregano andra gången och valde en annan senapssort till såsen. Serverade med vildris, men potatismos är att föredra. BETYG: 4,6
Ica-köket
2010-02-24