Ingefärs- och apelsinmarinerade kalkonspett
Saftiga kalkonbitar, lök, paprika och mango träs på ett spett och får suga åt sig aromerna från ingefärs- och apelsinmarinaden. Spetten blir otroligt goda och såsen baserad på marinaden är himmelsk.
Ingredienser
4 portioner
500 g kalkon t ex av steken
1 rödlök
1 röd paprika
1 mango
Marinad
1 apelsin
2 msk färskriven ingefära
2 msk olja
1 msk balsamvinäger
1 tsk koriander
1 tsk salt
1 krm peppar
Sås
1 1/2 dl vatten
1 msk soja
1 msk maizenaredning för mörka såser
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2180 KJ / 520 kCal
Fett13 g
Kommentar
Tog tid att göra men var mycket gott. Min mango var dålig så jag ersatte den med ananas. Funkade utmärkt.
Åsa
2005-11-03