Ingefärs- och apelsinmarinerade kalkonspett | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Ingefärs- och apelsinmarinerade kalkonspett

Saftiga kalkonbitar, lök, paprika och mango träs på ett spett och får suga åt sig aromerna från ingefärs- och apelsinmarinaden. Spetten blir otroligt goda och såsen baserad på marinaden är himmelsk.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kalkonköttet i ca 1x1 cm stora kuber. Skala och skär löken i bitar. Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala, kärna ur och tärna mangon.
  2. Trä upp kalkonkött, lök, paprika och mango växelvis på 4 grillspett (för 4 port). Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv av skalet och pressa ur saften. Blanda apelsinskal och -saft med ingefära, olja, vinäger och kryddor. Pensla spetten med marinaden och låt stå kallt 2-3 tim.
  3. Häll av marinaden i en kastrull. Späd med vattnet och tillsätt sojan. Låt koka upp och vispa i maizenaredningen. Låt såsen koka någon min.
  4. Grilla spetten på utegrill eller i ugnen ca 5 min per sida. Servera spetten med såsen, kokt ris och haricots verts.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g kalkon t ex av steken
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 1 mango
Marinad
  • 1 apelsin
  • 2 msk färskriven ingefära
  • 2 msk olja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Sås
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 msk soja
  • 1 msk maizenaredning för mörka såser
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2180 kJ / 520 kCal
Fett: 13 g
Läs mer om näringsvärden