Ingefärs- och apelsinmarinerade kalkonspett

9
1
Ingefärs- och apelsinmarinerade kalkonspett

Saftiga kalkonbitar, lök, paprika och mango träs på ett spett och får suga åt sig aromerna från ingefärs- och apelsinmarinaden. Spetten blir otroligt goda och såsen baserad på marinaden är himmelsk.

Ingefärs- och apelsinmarinerade kalkonspett

Ingredienser

4 portioner
500 g kalkon t ex av steken
1 rödlök
1 röd paprika
1 mango

Marinad

1 apelsin
2 msk färskriven ingefära
2 msk olja
1 msk balsamvinäger
1 tsk koriander
1 tsk salt
1 krm peppar

Sås

1 1/2 dl vatten
1 msk soja
1 msk maizenaredning för mörka såser

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentar

Åsa

2005-11-03

Tog tid att göra men var mycket gott. Min mango var dålig så jag ersatte den med ananas. Funkade utmärkt.

Näringsvärde per portion

Energi 2180 KJ / 520 kCal
Fett 13 g
Läs mer om näringsvärden