Kalkonmacka med kronärtskocka, ruccola och kikärtsdipp
![Kalkonmacka med kronärtskocka, ruccola och kikärtsdipp](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_94333/cf_259/kalkonmacka_med_kronartskocka__ruccola_och_kikartsdipp.jpg)
Kalkonmackan på grillen får extra klös med chiliost, ruccola och smakrika inlagda kronärtskockor. Den varma baguetten serveras med en kikärtsdipp som snabbt mixas ihop av kokta kikärtor och yoghurt.
![Kalkonmacka med kronärtskocka, ruccola och kikärtsdipp](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_94333/cf_259/kalkonmacka_med_kronartskocka__ruccola_och_kikartsdipp.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Kikärtsdipp
ca 400 g kokta kikärtor
1 citron
2 dl matlagningsyoghurt
salt och svartpeppar
1 burk inlagda kronärtskockor (à ca 200 g)
2 tomater
2 bake off baguetter (à 150 g)
12 skivor rökt kalkon
12 skivor chiliost
65 g rucola
ugnsfolie
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsyoghurt till Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfri ost.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2268 KJ / 542 kCal
Fett17.9 g
Salt2.4 g
Kolhydrater58 g
Protein32.1 g
Kommentarer