Kalkonmacka med kronärtskocka, ruccola och kikärtsdipp

Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
0
Kalkonmacka med kronärtskocka, ruccola och kikärtsdipp

Kalkonmackan på grillen får extra klös med chiliost, ruccola och smakrika inlagda kronärtskockor. Den varma baguetten serveras med en kikärtsdipp som snabbt mixas ihop av kokta kikärtor och yoghurt.

Kalkonmacka med kronärtskocka, ruccola och kikärtsdipp

Ingredienser

4 portioner

Kikärtsdipp

ca 400 g  kokta kikärtor
1   citron
2 dl  matlagningsyoghurt
salt och svartpeppar
1   burk inlagda kronärtskockor (à ca 200 g)
2   tomater
2   bake off baguetter (à 150 g)
12   skivor rökt kalkon
12   skivor chiliost
65 g  rucola
ugnsfolie

För alla


Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsyoghurt till Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfri ost.

 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2268 KJ / 542 kCal
Fett17.9 g
Salt2.4 g
Kolhydrater58 g
Protein32.1 g

Testa liknande recept

Ugnsstekt kalkon från Tomte-Lilla
Betyg 3.4 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Kalkonpytt med citron och oregano
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kalkonpytt på vitlökspenslad pizzabröd
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pesto och kalkon på majskaka
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grillat pitabröd med kronärtskockor och fetaost
Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga