Kalkonmacka med kronärtskocka, ruccola och kikärtsdipp

2
0
Kalkonmacka med kronärtskocka, ruccola och kikärtsdipp

Kalkonmackan på grillen får extra klös med chiliost, ruccola och smakrika inlagda kronärtskockor. Den varma baguetten serveras med en kikärtsdipp som snabbt mixas ihop av kokta kikärtor och yoghurt.

Kalkonmacka med kronärtskocka, ruccola och kikärtsdipp

Ingredienser

4 portioner

Kikärtsdipp

ca 400 g kokta kikärtor
1 citron
2 dl matlagningsyoghurt
salt och svartpeppar
1 burk inlagda kronärtskockor (à ca 200 g)
2 tomater
2 bake off baguetter (à 150 g)
12 skivor rökt kalkon
12 skivor chiliost
65 g rucola
ugnsfolie

För alla


Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsyoghurt till Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfri ost.

 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2268 KJ / 542 kCal
Fett 17.9 g
Salt 2.4 g
Kolhydrater 58 g
Protein 32.1 g
Läs mer om näringsvärden