Medelhavsägg

Betyg 2 av 5.
5 personer har röstat
0
Medelhavsägg

En äggrätt med smaker från Medelhavet. Äggen rullas i gremolata, en blandning av vitlök, persilja och citronskal. Du torkar skinkan en extra gång i ugnen och får små frasiga flingor att strö på salladen.

Medelhavsägg

Ingredienser

8 portioner
8 skivor lufttorkad skinka
8 ägg
2 msk olivolja
salt
peppar
1 citron
1 vitlöksklyfta
3 msk grovhackad persilja
1 dl pumpakärnor
65 g valfri sallad

Paprikacrème

1/2 dl rostad röd paprika
1 dl crème fraiche

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi931 KJ / 222 kCal
Fett18.1 g
Kolhydrater2.5 g
Protein12.6 g

Testa liknande recept

Äggvåfflor med matig topping
Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Fröknäcke med kummin
Betyg 5 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Saltimbocca med färsk salvia och potatisgnocchi
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ägg Benedict
Betyg 2.8 av 5.
104 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillade fikon
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga