Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Medelhavsägg

En äggrätt med smaker från Medelhavet. Äggen rullas i gremolata, en blandning av vitlök, persilja och citronskal. Du torkar skinkan en extra gång i ugnen och får små frasiga flingor att strö på salladen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125˚C.
  2. Skär skinkan i 1/2 cm breda strimlor, sprid ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Torka skinkan mitt i ugnen ca 30 minuter.
  3. Koka upp vatten i en kastrull. Lägg försiktigt ner äggen och koka dem i 6 minuter. Spola dem kalla och skala äggen. Rulla äggen i olivoljan och strö på salt och peppar.
  4. Riv det yttersta av skalet på citronen. Skala och hacka vitlöken fint. Blanda citronskalet med vitlök och hackad persilja i en bunke. Rulla äggen i blandningen så att de täcks.
  5. Crème: Hacka paprikan fint och blanda den med crème fraiche.
  6. Rosta pumpakärnorna i en torr het stekpanna, smaksätt med salt.
  7. Lägg salladen på ett fat. Dela äggen i halvor och ställ dem på salladen, strö över skinkan och pumpakärnorna. Klicka på paprikacrèmen.

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfria krutonger.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Tips

Lägg på krutonger.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 8 skivor lufttorkad skinka
  • 8 ägg
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk grovhackad persilja
  • 1 dl pumpakärnor
  • 65 g valfri sallad
Paprikacrème
  • 1/2 dl rostad röd paprika
  • 1 dl crème fraiche
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 931 kJ / 222 kCal