Medelhavsägg

Betyg 2 av 5.
5 personer har röstat
0
Medelhavsägg

En äggrätt med smaker från Medelhavet. Äggen rullas i gremolata, en blandning av vitlök, persilja och citronskal. Du torkar skinkan en extra gång i ugnen och får små frasiga flingor att strö på salladen.

Medelhavsägg

Ingredienser

8 portioner
8   skivor lufttorkad skinka
8   ägg
2 msk  olivolja
salt och peppar
1   citron
1   vitlöksklyfta
3 msk  grovhackad persilja
1 dl  pumpakärnor
65 g  valfri sallad

Paprikacrème

1/2 dl  rostad röd paprika
1 dl  crème fraiche

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfria krutonger.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Gör så här

Tips

Lägg på krutonger.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi931 KJ / 222 kCal
Fett18.1 g
Kolhydrater2.5 g
Protein12.6 g

Testa liknande recept

Under 45 min att tillaga
Fröknäcke med kummin
Betyg 5 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ägg Benedict
Betyg 2.8 av 5.
104 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krispig filodespirog med betor och halloumi
Betyg 3.6 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Olivoljefräst kål med fetaost och pumpakärnor
Betyg 4.4 av 5.
30 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pumpa- och paprikaröra
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga