Medelhavsägg

Betyg 2 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Medelhavsägg

En äggrätt med smaker från Medelhavet. Äggen rullas i gremolata, en blandning av vitlök, persilja och citronskal. Du torkar skinkan en extra gång i ugnen och får små frasiga flingor att strö på salladen.

Medelhavsägg

Ingredienser

8 portioner
8 skivor lufttorkad skinka
8 ägg
2 msk olivolja
salt
peppar
1 citron
1 vitlöksklyfta
3 msk grovhackad persilja
1 dl pumpakärnor
65 g valfri sallad

Paprikacrème

1/2 dl rostad röd paprika
1 dl crème fraiche

Gör så här

00:30:00
00:06:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi931 KJ / 222 kCal
Fett18.1 g
Kolhydrater2.5 g
Protein12.6 g

Testa liknande recept

  • Fröknäcke med kummin
    Betyg 5 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Ägg Benedict
    Betyg 2.8 av 5.105 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Pumpa- och paprikaröra
    Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad