Mazarinhallongrotta

I det här receptet har vi kombinerat de två fikafavoriterna mazarin och hallongrotta till en mazarinhallongrotta där en deg med smak av mandelmassa och vanilj får sällskap av söt hallonsylt.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2024

Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi1222 KJ / 292 kCal
Fett18 g
Salt0.4 g
Kolhydrater26 g
Protein6 g
Kommentarer
8 stLåter gott! Vill gärna testa receptet men göra det mer som en dessert. Skulle ni rekommendera t ex vaniljglass eller grädde och färska hallon till?
Elin
Hej Elin och vilken bra idé! Vaniljglass eller grädde är ju en smaksak, vaniljkräm kan ju också vara gott. Hallon eller riktigt mogna persikor och nog också gott att ha till. Tack för tipset! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Varmluft eller vanligt ugn /tack för svar / Georges
Georges
Hej Georges! Vanlig ugn gäller till detta recept. Och alla andra faktiskt om vi inte skriver ut varmluft. Enkelt ju! ;) Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Går dessa bra att göra i förväg och frysa?
Linnea
Hej Linnea! Det går bra att frysa dessa. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Har testat med diverse syltar och marmelader här hemma och det blir dundergott varje gång! Till jul ska jag tillsätta saffran i smeten och ha apelsinmarmelad som fyllning :D
Ida
Enkla att göra och supergoda. Jag är överraskad, brukar sällan lyckas med bakning.
Pia
Så himla gott! Tog rödvinbärsmarmelad (som ändå ingen åt) och det blev så bra!
Leena
Mycket enkelt och gott! Bra med jordgubbar också.
Lilian
Utan tvekan bland det godare jag bakat. Jag lade även till lite glasyr på toppen och den här vändan tänker jag stoppa ner en liten bit vit choklad i mitten på varje kaka innan den åker in i ugnen.
Terese