Björnbärsmazarin

Betyg 3.6 av 5.
41 personer har röstat
3
Björnbärsmazarin

God och mäktig mazarin fylld med en kräm gjord på mandelmassa, smör och ägg. Björnbären kan lätt bytas ut mot sura körsbär, hallon eller röda vinbär. Servera med en klick grädde eller vaniljglass.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2013

Björnbärsmazarin

Ingredienser

10 bitar

Mördegsbotten

2 1/2 dl vetemjöl
4 msk socker
100 g smör
1 äggula

Björnbärsfyllning

500 g frysta björnbär
1 dl socker

Mazarinsmet

250 g mandelmassa
100 g smör
2 ägg
florsocker att pudra över

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
41 personer har röstat

Kommentarer

Jag skulle säga att bärkoket borde vara första steget! Det tar längre tid än vad man tror om det ska blir riktigt bra :)

Ida

2020-07-02

Jag gjorde receptet med surkörsbär men jag tyckte ändå att det blev alldeles för sött.

Viveka

2018-08-20

Absolut toppen!

Åsa

2016-04-04

Näringsvärde per bit

Energi1716 KJ / 410 kCal
Fett24 g
Salt0.31 g
Kolhydrater41 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Pavlova med äpple och björnbär
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mandeltårta med mockagrädde
Betyg 3.1 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lauras prinsesstårta
Betyg 3.4 av 5.
48 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pannkakstårta med saffran och björnbär
Betyg 4.6 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Biskvitårta
Betyg 4.7 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fryst körsbärstårta med choklad
Betyg 3.6 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga