Björnbärsmazarin
God och mäktig mazarin fylld med en kräm gjord på mandelmassa, smör och ägg. Björnbären kan lätt bytas ut mot sura körsbär, hallon eller röda vinbär. Servera med en klick grädde eller vaniljglass.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2013
Ingredienser
10 bitar
Mördegsbotten
2 1/2 dl vetemjöl
4 msk socker
100 g smör
1 äggula
Björnbärsfyllning
500 g frysta björnbär
1 dl socker
Mazarinsmet
250 g mandelmassa
100 g smör
2 ägg
florsocker att pudra över
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1716 KJ / 410 kCal
Fett24 g
Salt0.31 g
Kolhydrater41 g
Protein6 g
Kommentarer
Jag skulle säga att bärkoket borde vara första steget! Det tar längre tid än vad man tror om det ska blir riktigt bra :)
Ida
2020-07-02Jag gjorde receptet med surkörsbär men jag tyckte ändå att det blev alldeles för sött.
Viveka
2018-08-20Absolut toppen!
Åsa
2016-04-04