Björnbärsmazarin 

41
3
Björnbärsmazarin 

God och mäktig mazarin fylld med en kräm gjord på mandelmassa, smör och ägg. Björnbären kan lätt bytas ut mot sura körsbär, hallon eller röda vinbär. Servera med en klick grädde eller vaniljglass.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2013

Björnbärsmazarin 

Ingredienser

10 bitar

Mördegsbotten

2 1/2 dl vetemjöl
4 msk socker
100 g smör
1 äggula

Björnbärsfyllning

500 g frysta björnbär
1 dl socker

Mazarinsmet

250 g mandelmassa
100 g smör
2 ägg
florsocker att pudra över

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.  

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

41

Kommentarer

Ida

2020-07-02

Jag skulle säga att bärkoket borde vara första steget! Det tar längre tid än vad man tror om det ska blir riktigt bra :)

Viveka

2018-08-20

Jag gjorde receptet med surkörsbär men jag tyckte ändå att det blev alldeles för sött.

Åsa

2016-04-04

Absolut toppen!

Näringsvärde per portion

Energi 1716 KJ / 410 kCal
Fett 24 g
Salt 31 g
Kolhydrater 41 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden