Somrig mazarintårta med färska bär

23
9
Somrig mazarintårta med färska bär

Ingen midsommar utan tårta! Den här varianten är helt glutenfri med en botten gjord på mandelmassa, ägg, smör och hallon. Servera tårtan med färska jordgubbar, hallon och vispad grädde smaksatt med vaniljpulver!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2018

Somrig mazarintårta med färska bär

Ingredienser

8-10 bitar
300 g
mandelmassa
150 g
rumsvarmt smör
3
rumsvarma ägg
1 dl
färska hallon
-
smör till formen

Till servering

500 g
färska jordgubbar
1 dl
färska hallon
2 dl
vispgrädde
1 krm
vaniljpulver

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret och vispgrädden mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Näringsvärdet är beräknat per bit på 8 bitar.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Lisbeth

2021-04-14

Lätt att göra. Snabbt! Det jobbigaste var att riva mandelmassa. Lisbeth Santesson

Lena

2020-08-18

Kan jag baka botten en dag innan den ska ätas,,,? Eller är den godast samma dag?

Redaktionen ICAse

2020-08-18

Hej Lena! Det går bra, du kan även frysa in den om du vill baka den ännu tidigare. Lycka till och hoppas du gillar kakan. Hälsningar Ulrika

Wictoria

2020-06-18

Kan verkligen rekommendera! Enkel, snabb och sagolikt god!

Näringsvärde per portion

Energi 1943 KJ / 464 kCal
Fett 37 g
Salt 0.35 g
Kolhydrater 26 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept