Somrig mazarintårta med färska bär
Ingen midsommar utan tårta! Den här varianten är helt glutenfri med en botten gjord på mandelmassa, ägg, smör och hallon. Servera tårtan med färska jordgubbar, hallon och vispad grädde smaksatt med vaniljpulver!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2018
Ingredienser
8-10 bitar
300 g mandelmassa
150 g rumsvarmt smör
3 rumsvarma ägg
1 dl färska hallon
smör till formen
Till servering
500 g färska jordgubbar
1 dl färska hallon
2 dl vispgrädde
1 krm vaniljpulver
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit på 8 bitar.
Energi1943 KJ / 464 kCal
Fett37 g
Salt0.35 g
Kolhydrater26 g
Protein8 g
Kommentarer
Hej, jag har också problem med gräddningtiden. Delvis kan det bero på att formen är en pajform med högre kanter, men kakan var mkt lös efter 15 minuter i 200 grader. Jag bakade i 35 minuter, och det blev bra. Ugnen är ny och temperaturen stämmer (det har jag kollat i andra sammanhang). Det är inte sannolikt att pajformen skulle mer än dublerat bakningstiden.
Giedré
2023-07-25Riktigt god, hade lite cintronzest och amaretto för extra smak
Tobias
2023-06-23Lätt att göra. Snabbt! Det jobbigaste var att riva mandelmassa. Lisbeth Santesson
Lisbeth
2021-04-14