Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Somrig mazarintårta med färska bär

Ingen midsommar utan tårta! Den här varianten är helt glutenfri med en botten gjord på mandelmassa, ägg, smör och hallon. Servera tårtan med färska jordgubbar, hallon och vispad grädde smaksatt med vaniljpulver!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8-10 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Riv mandelmassan grovt. Vispa ihop mandelmassa och smör med elvisp på låg hastighet till en slät smet. Tillsätt sedan äggen, ett i taget, och blanda till en jämn smet.
  3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8-10 bitar). Tryck ner hallonen i smeten. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Låt svalna helt.
  4. Till servering: Ansa och dela jordgubbarna. Vispa grädde och vaniljpulver fluffigt. Lossa kakan från formen och lägg på ett fat. Toppa med vispad grädde, hallon och jordgubbar.

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret och vispgrädden mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Näringsvärdet är beräknat per bit på 8 bitar.

Ingredienser

Portioner: 8-10 bitar
  • 300 g mandelmassa
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 3 rumsvarma ägg
  • 1 dl färska hallon
  • smör till formen
Till servering
  • 500 g färska jordgubbar
  • 1 dl färska hallon
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 krm vaniljpulver
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1943 kJ / 464 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer