Mazarin i långpanna

Att baka i långpanna är ett smart sätt att få godsakerna att räcka till fler och det är dessutom både enkelt och gott! Det klassiska bakverket mazarin med mördeg och mandelmassa gör sig utmärkt i långpanneformat och toppas med glasyr som färgats vackert rosa.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2023

Ingredienser
ca 25 bitar
Deg
6 dl vetemjöl
200 g smör
2 dl florsocker
1 stor äggula (à ca 20 g)
2 - 3 msk kallt vatten
Mazarinsmet
400 g mandelmassa
200 g rumstempererat smör
3 stora ägg (à ca 70 g)
1 dl strösocker
Glasyr
4 1/2 dl florsocker
ca 4 msk kallt vatten
2 krm röd hushållsfärg
Gör så här
00:10:00
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit på 25 bitar.
Energi1444 KJ / 345 kCal
Fett20 g
Salt0.3 g
Kolhydrater37 g
Protein4 g
Kommentarer
18 stJättegott. Noterade att receptet är gjort för en liten långpanna, inte en normalstor, så jag gjorde kakan i en stor pajform istället. Gjorde glasyren på florsocker och vätska från körsbärssylt och blåbärssylt, plus lite vatten.
Johanna
Ta 1-2droppar bittermandel i mandelsmeten supergott.
Carola linda ma
Smaskens! Bakade dessa ihop med morsan och vi gjorde misstaget att provsmaka innan gräddning 😅 resultatet blev bra och de är ju smidiga om man ska vara till många.
Jenny