Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Matjessmörrebröd

Detta matjessmörrebröd passar utmärkt som läcker förrätt. Klicka på din röra av ägg, lök, senap och crème fraiche på ett mörkt bröd och toppa med matjessill och krispig, skivad lök. En grön dillkvist på toppen ger ett extra blickfång vid servering.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt sillen rinna av. Hårdkoka äggen, skala och hacka dem. Skala och dela löken i halvor, finhacka hälften och skiva resten tunt. Hacka gräslöken. Vispa crème fraiche tjock. Blanda den med senap, ägg, hackad lök och gräslök.
  2. Skär ev. bort kanterna från brödet. Fördela röran på brödet. Lägg på sill och skivad lök. Garnera med dill.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller imat fraiche (innehåller havre).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk matjessill (à 200 g)
  • 2 ägg
  • 1 rödlök
  • 1 kruka gräslök
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk dijonsenap
  • 4 skivor mörkt bröd
  • dill
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1549 kJ / 370 kCal
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer