Matjessilltårta

Betyg 4.5 av 5.
48 personer har röstat
18
Matjessilltårta

En klassisk matjessilltårta med bland annat matjessill, kvarg och gräddfil är en matig tårta för alla som älskar sill. Denna silltårta gör du på en botten av kavring och garnerar med gräslök och kan med fördel göras dagen innan. Ett måste till midsommar, men passar lika bra till jul och påsk som läckert tillbehör till fest och buffé.

Matjessilltårta

Ingredienser

12 bitar

Botten

200 g  kavring
75 g  smör eller margarin

Fyllning

3   gelatinblad
2   burkar matjessill (à 200 g)
1   rödlök
250 g  kvarg (10%)
3 dl  gräddfil
1 msk  sillspad
1 krm  malen svartpeppar

Garnering

1 dl  finskuren gräslök

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj mörkt glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, kvarg och gräddfil.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
48 personer har röstat

Kommentarer

Vilken sorts gelatinblad (storlek) skall det vara?/ Mvh Eva

Eva

2024-03-29

Hej Eva! Den vanliga storleken som finns på vanliga affärer, 1,7 gram styck. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-04-02

Om jag inte har kvarg hemma, kan jag byta ut denna ingrediens mot mer gräddfil eller cremefraiche?

Malin

2024-03-28

Hej Malin! Det går nog fint det vågar jag säga utan att ha testat. det är ju ändå gelatin i, så den bör sätta sig bra ändå. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-04-02

Går det lika bra med glutenfritt bröd

Britt marianne

2024-03-03

Hej Britt Marianne! Om det är glutenfri kavring så går det bra. Det är sötman i just kavringen som passar väldigt bra till den salta sillen. Hälsningar Niclas

Redaktionen

2024-03-04

Näringsvärde per portion

Energi962 KJ / 230 kCal
Fett16 g
Salt1.5 g
Kolhydrater13 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Silltårta
Betyg 4.1 av 5.
87 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rund med sälta, smörgåstårta
Betyg 3 av 5.
124 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sillröra med kavringssmul
Betyg 3.1 av 5.
110 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ägghalvor med matjessill, hovmästarsås och potatis
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Matjessill med ägg, kavringssmul och gräddfil
Betyg 4.5 av 5.
26 personer har röstat
Under 30 min att tillaga