Matjessilltårta
En klassisk matjessilltårta med bland annat matjessill, kvarg och gräddfil är en matig tårta för alla som älskar sill. Denna silltårta gör du på en botten av kavring och garnerar med gräslök och kan med fördel göras dagen innan. Ett måste till midsommar, men passar lika bra till jul och påsk som läckert tillbehör till fest och buffé.
Ingredienser
12 bitar
Botten
200 g kavring
75 g smör eller margarin
Fyllning
3 gelatinblad
2 burkar matjessill (à 200 g)
1 rödlök
250 g kvarg (10%)
3 dl gräddfil
1 msk sillspad
1 krm malen svartpeppar
Garnering
1 dl finskuren gräslök
För alla
Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj mörkt glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, kvarg och gräddfil.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi962 KJ / 230 kCal
Fett16 g
Salt1.5 g
Kolhydrater13 g
Protein9 g
Kommentarer
Vilken sorts gelatinblad (storlek) skall det vara?/ Mvh Eva
Eva
2024-03-29Hej Eva! Den vanliga storleken som finns på vanliga affärer, 1,7 gram styck. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-04-02Om jag inte har kvarg hemma, kan jag byta ut denna ingrediens mot mer gräddfil eller cremefraiche?
Malin
2024-03-28Hej Malin! Det går nog fint det vågar jag säga utan att ha testat. det är ju ändå gelatin i, så den bör sätta sig bra ändå. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-04-02Går det lika bra med glutenfritt bröd
Britt marianne
2024-03-03Hej Britt Marianne! Om det är glutenfri kavring så går det bra. Det är sötman i just kavringen som passar väldigt bra till den salta sillen. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-03-04