Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Matjessilltårta

Till midsommar passar denna matjessilltårta alldeles perfekt. Med kavring till botten fyller du silltårtan med gräslök, vispgrädde och crème fraiche tillsammans med stenbitsrom och den smakrika matjessillen.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tårtbotten: Mixa kavring och smält smör i en matberedare till slät konsistens. Tryck ut i en rund form med löstagbara kanter.
  2. Fyllning: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 minuter.
  3. Finhacka matjessillen och gräslöken, ta undan lite gräslök till garnering. Vispa grädden. Blanda detta med crème fraiche och kvarg.
  4. Ta upp och gelatinbladen. Värm dem i en kastrull. Vänd ner gelatinet i matjessillsblandningen.
  5. Fördela över kavringsbottnen. Ställ kallt, gärna över natten. Garnera med stenbitsrom och hackad gräslök.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett, laktosfri grädde, laktosfri crème fraiche och laktosfri kvarg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut grädde mot havre-, ris- eller sojabaserad ersättningsprodukt. Byt ut crème fraiche och kvarg mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 8
Tårtbotten
  • 1 liten kavring (ca 300 g till 8 port)
  • 1 dl smält smör
Fyllning
  • 3 gelatinblad
  • 6 matjessillfiléer
  • 1 knippa gräslök
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl crème fraiche
  • 1 1/2 dl kvarg
  • 1 burk stenbitsrom (svart eller röd, à 60 g)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer