Matjessillfat (buffé)

Betyg 3.9 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Matjessillfat (buffé)

Matjessillfat är en lättlagad och uppskattad rätt som passar perfekt på buffébordet. De smakrika matjessillarna blandas med ägg, gräslök och rödlök och ovanpå detta ringlas en god dressing av senap och olja.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2005

Matjessillfat (buffé)

Ingredienser

8 portioner
3 burkar matjessill (à 200 g)
1 rödlök
2 hårdkokta ägg
2 msk hackad gräslök

Dressing

1 tsk fransk senap
2 msk rapsolja
2 msk vatten

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • En favoriträtt jul, påsk, midsommar eller närhelst vimlar sugna på sill. Ända sedan receptet publicerades i Buffé för många år sedan.

    Ewa

  • Ingen riktig höjdare. Jag tyckte att det var för mycket matjesill i förhållande till ägg och rödlök.

    Jenny

Näringsvärde per portion

Energi760 KJ / 180 kCal
Fett13.5 g
Kolhydrater6 g
Protein8.5 g

Testa liknande recept

  • Sillsallad med stingig sås
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sill á la russe
    Betyg 3.7 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Currysill med dill
    Betyg 3.6 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Matjeslåda med lök
    Betyg 3.8 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sillgodis
    Betyg 2.5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Matjessill med päronhack
    Betyg 4.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad