Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Matjessill med päronhack

Denna mycket goda matjessill med sött päronhack är både enkel och snabblagad. Blanda bara ihop lök- och päronhack med dill till en härlig röra och lägg på sillen. Toppa med len senapsgräddfil och nötter före du äter din mumsiga sill med kokt potatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt sillen rinna av och lägg på ett fat. Skala och finhacka löken. Skala, kärna ur och finhacka päronen.
  2. Blanda lök- och päronhack samt dill och fördela på sillen.
  3. Rör ihop gräddfil, senap och salt och häll över sillen. Grovhacka nötterna och strö över. Servera med kokt potatis och nyrostat knäckebröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 burkar matjessill (à 200 g)
  • 1 rödlök
  • 2 päron
  • 2 msk hackad dill
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 2 msk senap
  • 1/2 tsk salt
  • 50 g hasselnötter
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2440 kJ / 580 kCal
Fett: 31 g
Läs mer om näringsvärden