Matjessill med rödbetor, brynt smör och pepparrot

Brynt smör till matjessill är ett gott alternativ till gräddfil. Här med svenska smaker som pepparrot och rödbetor. Smörets nötiga smak gifter sig fint med matjesillens sälta. Matjes är en klassisk sill till alla stora mathelger som midsommar, påsk och jul – och det här är ett recept värt att testa!

Ingredienser
8 portioner
4 stora rödbetor
2 förp matjessill (à 200 g)
100 g smör
4 msk färskriven pepparrot
1/2 kruka dill
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Näringsberäkningen är beräknad per julbordsportion.
Gör så här
Tips
Grundreceptet är provlagat för 8 julbordsportioner.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi886 KJ / 212 kCal
Fett17.4 g
Kolhydrater7.7 g
Protein5.9 g
Kommentarer