Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Matjessill med rödbetor, brynt smör och pepparrot

Brynt smör till matjessill är ett gott alternativ till gräddfil. Här med svenska smaker som pepparrot och rödbetor. Smörets nötiga smak gifter sig fint med matjesillens sälta. Matjes är en klassisk sill till alla stora mathelger som midsommar, påsk och jul – och det här är ett recept värt att testa!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka rödbetorna. Spola dem under kallt vatten och skala dem medan de är varma.
  2. Skär rödbetorna i 1/2 cm tjocka skivor och lägg dem på ett fat. Häll av sillen och fördela sillbitarna på rödbetorna. 
  3. Bryn smöret i en stekpanna tills det är brunt och doftar nötter.
  4. Skeda smöret över sillen och rödbetorna, strö på pepparroten och plockad dill.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Näringsberäkningen är beräknad per julbordsportion.

Tips

Grundreceptet är provlagat för 8 julbordsportioner.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 4 stora rödbetor
  • 2 förp matjessill (à 200 g)
  • 100 g smör
  • 4 msk färskriven pepparrot
  • 1/2 kruka dill
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 886 kJ / 212 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer