Matjessill med rödbetor, brynt smör och pepparrot

3
0
Matjessill med rödbetor, brynt smör och pepparrot

Brynt smör till matjessill är ett gott alternativ till gräddfil. Här med svenska smaker som pepparrot och rödbetor. Smörets nötiga smak gifter sig fint med matjesillens sälta. Matjes är en klassisk sill till alla stora mathelger som midsommar, påsk och jul – och det här är ett recept värt att testa!

Matjessill med rödbetor, brynt smör och pepparrot

Ingredienser

8 portioner
4 stora rödbetor
2 förp matjessill (à 200 g)
100 g smör
4 msk färskriven pepparrot
1/2 kruka dill

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Näringsberäkningen är beräknad per julbordsportion.

Gör så här

Tips

Grundreceptet är provlagat för 8 julbordsportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 886 KJ / 212 kCal
Fett 17.4 g
Kolhydrater 7.7 g
Protein 5.9 g
Läs mer om näringsvärden