Matjessill med rödbetor, brynt smör och pepparrot

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
0
Matjessill med rödbetor, brynt smör och pepparrot

Brynt smör till matjessill är ett gott alternativ till gräddfil. Här med svenska smaker som pepparrot och rödbetor. Smörets nötiga smak gifter sig fint med matjesillens sälta. Matjes är en klassisk sill till alla stora mathelger som midsommar, påsk och jul – och det här är ett recept värt att testa!

Matjessill med rödbetor, brynt smör och pepparrot

Ingredienser

8 portioner
4   stora rödbetor
2   förp matjessill (à 200 g)
100 g  smör
4 msk  färskriven pepparrot
1/2   kruka dill

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Näringsberäkningen är beräknad per julbordsportion.

Gör så här

Tips

Grundreceptet är provlagat för 8 julbordsportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi886 KJ / 212 kCal
Fett17.4 g
Kolhydrater7.7 g
Protein5.9 g

Testa liknande recept

Matjessilltallrik med pepparrot
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rödbets- och potatissallad med matjessill
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödbetor med brynt smör, pepparrot och kapris
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Matjesill med brynt smör och rom
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsbakade rödbetor med rucolaolja
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 60 min att tillaga