Matjesill med brynt smör och rom

Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
0
Matjesill med brynt smör och rom

Matjesill med brynt smör, rom och ägg är en lyxig midsommarrätt. Brynt smör och rom hjälper till att skapa det där lilla extra i smaken. En urgod klassiker.

Matjesill med brynt smör och rom

Ingredienser

4 portioner
2   förp matjessill i bitar (à 200 g)
4   kokta ägg
2   schalottenlökar
8   kokta potatisar
1 dl  riven pepparrot
1/2 dl  hackad dill
50 g  smör (+ extra till formen)
1 - 2   förp caviar stenbitsrom (à 75 g)
svartpeppar

För alla

Fri från gluten. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Sillkrans med smörstekt kavring och färskpotatis
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Asiatisk het sås med sötma
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Buffalo glaze till ribbs
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Svalkande sås till grillad kyckling
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Glaze till grillad lax
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Iskaffe
Betyg 2.9 av 5.
67 personer har röstat
Under 15 min att tillaga