Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Gratinerat matjesknäcke

Gratinerat matjesknäcke är en snabblagad, innovativ och smakfull rätt med potatis och en ägg- och matjessillröra som du gratinerar i ugn. Passar utmärkt som förrätt eller lättare lunch.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Hårdkoka äggen. Skala och finhacka dem.
  3. Hacka sillen i mindre bitar.
  4. Blanda majonnäs och crème fraiche. Krydda med curry, salt och peppar. Blanda detta med sill- och ägghack.
  5. Skiva potatisen och fördela på de smörade knäckebröden. Lägg röran ovanpå.
  6. Gratinera knäckebröden tills röran fått en fin färg, ca 10 minuter. Dekorera ev med lite finhackad dill och servera.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt knäckebröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt smör.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 ägg
  • 1 burk matjessill (à 200 g)
  • 3 msk majonnäs
  • 3 msk crème fraiche
  • 2 krm curry
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 4 kokta färskpotatisar
  • 4 skivor valfritt knäckebröd
  • smör att bre på bröden
  • ev finhackad dill till servering
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1542 kJ / 369 kCal
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer