Gratinerat matjesknäcke

Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
0
Gratinerat matjesknäcke

Gratinerat matjesknäcke är en snabblagad, innovativ och smakfull rätt med potatis och en ägg- och matjessillröra som du gratinerar i ugn. Passar utmärkt som förrätt eller lättare lunch.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2008

Gratinerat matjesknäcke

Ingredienser

4 portioner
4   ägg
1   burk matjessill (à 200 g)
3 msk  majonnäs
3 msk  crème fraiche
2 krm  curry
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar
4   kokta färskpotatisar
4   skivor valfritt knäckebröd
smör att bre på bröden
ev finhackad dill till servering

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt knäckebröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt smör.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1542 KJ / 369 kCal

Testa liknande recept

Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Krämig matjessill med äpple, rödlök, ägg och smetana
Betyg 4.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Matjessillröra med ägg, rödlök och senap
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Sillgodis
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga