Gratinerat matjesknäcke

1
0
Gratinerat matjesknäcke

Gratinerat matjesknäcke är en snabblagad, innovativ och smakfull rätt med potatis och en ägg- och matjessillröra som du gratinerar i ugn. Passar utmärkt som förrätt eller lättare lunch.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2008

Gratinerat matjesknäcke

Ingredienser

4 portioner
4 ägg
1 burk matjessill (à 200 g)
3 msk majonnäs
3 msk crème fraiche
2 krm curry
1/2 tsk salt
1 krm peppar
4 kokta färskpotatisar
4 skivor valfritt knäckebröd
smör att bre på bröden
ev finhackad dill till servering

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt knäckebröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt smör.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1542 KJ / 369 kCal
Läs mer om näringsvärden