Gratinerat matjesknäcke
![Gratinerat matjesknäcke](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17137/cf_259/gratinerat_matjesknacke.jpg)
Gratinerat matjesknäcke är en snabblagad, innovativ och smakfull rätt med potatis och en ägg- och matjessillröra som du gratinerar i ugn. Passar utmärkt som förrätt eller lättare lunch.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2008
![Gratinerat matjesknäcke](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17137/cf_259/gratinerat_matjesknacke.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 ägg
1 burk matjessill (à 200 g)
3 msk majonnäs
3 msk crème fraiche
2 krm curry
1/2 tsk salt
1 krm peppar
4 kokta färskpotatisar
4 skivor valfritt knäckebröd
smör att bre på bröden
ev finhackad dill till servering
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfritt knäckebröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt smör.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1542 KJ / 369 kCal
Kommentarer