Lergrytebakad potatis med matjessill | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Lergrytebakad potatis med matjessill

Få underbar smak på din bakade potatis genom att tillaga den i lergryta! Medan din potatis tillagas så gör du en smarrig örtröra med citruston gjord på cottage cheese. Servera din lergrytebakade potatis med röran och salt matjessill, färskt bröd och en kall öl.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och borsta potatisarna. Skär ett snitt eller kryss i dem. Lägg dem i en genomfuktad lergryta.
  2. Sätt in grytan i kall ugn och ställ termostaten på 225°C. Låt stå ca 1 timme.
  3. Blanda cottage cheese med hackade rädisor, strimlad salladslök, hackad persilja och gurka. Krydda med salt, peppar och pressad citron.
  4. Skär ett djupare kryss i de bakade potatisarna och kläm ihop dem från kortsidorna. Servera med örtcottage cheese till matjessill, bröd och ett glas öl.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 bakpotatisar
  • 1 burk cottage cheese (à 250 g)
  • 8 rädisor
  • 2 salladslökar
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 1 bit grön gurka
  • salt och peppar
  • 1/2 msk pressad citron
  • 200 g matjessillfilé
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2600 kJ / 620 kCal
Fett: 18 g
Läs mer om näringsvärden