Matjesmaki

Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Matjesmaki

Maki är vanligtvis japanska sjögräsrullar fyllda med ris, fisk och olika grönsaker. I det här receptet bjuder vi på maki i svensk tappning - sillmaki. Den består nämligen av kokt potatis, matjessill, gräslök, senapsfrön och skånsk senap. En ny och spännande rätt att bjuda på buffén.

Matjesmaki

Ingredienser

10 bufféportioner
300 g potatis
1/2 kruka gräslök
2 msk skånsk senap
2 msk olivolja
2 msk senapsfrön
2 hela matjessillfiléer
ca 4 msk crème fraiche

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per bufféportion

Energi373 KJ / 89 kCal
Fett6 g
Salt0.31 g
Kolhydrater6 g
Protein2 g

Testa liknande recept

  • Silltallrik – svensk tapas
    Betyg 2.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sillfiléer på spett med topping
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sill-sushi
    Betyg 2.1 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Matjes med sushikick
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad