Löjromssill med vörtsmulor | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Löjromssill med vörtsmulor

Löjromssill med vörtsmulor är ett härligt sätt att servera favoriten sill på. Lägg sillen på ett fat och fördela crème fraiche och gräslök och löjrom över den. Strö över stekta smulor från vörtbröd och servera.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Riv brödet. Stek smulorna i smör i en stekpanna. Låt det svalna på hushållspapper.
  2. Lägg sillen på ett fat. Blanda crème fraiche och hälften av gräslöken och löjrommen.
  3. Fördela det över sillen. Klicka över resten av löjrommen och strö över resten av gräslöken och vörtsmulor.

För alla

Fri från ägg, men kontrollera brödet.
Gör glutenfri: använd specialbröd.
Gör laktosfri: kontrollera brödet, byt smör mot laktosfritt matfett, använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera brödet, byt smör mot mjölkfritt matfett, använd mjölkfri crème fraiche, tex Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 skiva vörtbröd eller kavring
  • 1 msk smör
  • 400 g matjessill (i bitar)
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1/2 dl hackad gräslök
  • 1 dl löjrom (1 dl löjrom motsvarar ca 100 g)
Lägg till i inköpslistan