Matig tomatsoppa
Värmande och matig soppa med tomater, schalottenlök, selleri, ciabattabröd och vitlök. Tomatsoppan tillreder du enkelt och låter den sedan stå och puttra på spisen.
Ingredienser
4 portioner
3/4 kg tomater
1 schalottenlök
1 morot
2 selleristjälkar
1 msk rapsolja
2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
1/2 tsk socker
salt
peppar
8 dl grönsaksbuljong (fond eller tärning + vatten)
1 ciabattabröd
1/2 kruka basilika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi840 KJ / 200 kCal
Fett9 g
Kommentarer
Tillsatte vita bönor och mixade soppan. Extra gott med lite creme freiche till. Mums!
Hanna
2022-09-05Klickade av misstag att jag gav den en stjärna, har aldrig gett betyg innan så jag visste inte hur man gjorde och nu går det inte att ändra. Vill självklart ge det här receptet en 5:a! MÁSSOR med smak och väldigt mättande med brödet som vi åt både i och vid sidan om, då de gott smör och ost. Det blev 3 lagom stora portioner.
Yasmin
2012-11-01Nästa gång tänker jag mixa så soppan blir lite mer krämig och slät
Maria
2011-02-01