Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Medel

Matig tomatsoppa

Värmande och matig soppa med tomater, schalottenlök, selleri, ciabattabröd och vitlök. Tomatsoppan tillreder du enkelt och låter den sedan stå och puttra på spisen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skålla, skala och hacka tomaterna. Skala lök och morot och skär i tärningar. Strimla selleristjälkarna.
  2. Fräs lök, morot och selleri i oljan i en stor gryta ca 5 min utan att grönsakerna får färg. Pressa ner vitlöken och häll i tomaterna och tomatpurén. Krydda.
  3. Tillsätt buljongen och låt allt sjuda under lock ca 30 min. Smaka av och krydda ev mer.
  4. Skär brödet i tärningar och plocka av basilikabladen. Blanda ner strax före serveringen eller strö direkt i tallrikar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3/4 kg tomater
  • 1 schalottenlök
  • 1 morot
  • 2 selleristjälkar
  • 1 msk rapsolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk tomatpuré
  • 1/2 tsk socker
  • salt och peppar
  • 8 dl grönsaksbuljong (fond eller tärning + vatten)
  • 1 ciabattabröd
  • 1/2 kruka basilika

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 840 kJ / 200 kCal
Fett: 9 g
Läs mer om näringsvärden

ICA stoppar försäljning av barnkläder från Ronald A/S pga kvalitetsbrist som kan orsaka kvävning. Läs mer