Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Grön dip med grönsaker

Med grönsaker av olika goda och färgglada sorter och en hemmagjord krämig dip blir fredagsmyset både extra mysigt, trevligt och dessutom nyttigt. Mixa vitlök, basilika, solroskärnor, ost och olivolja och blanda med gräddfil till en härligt grön dip.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala vitlöksklyftorna. Repa bladen från basilikan.
  2. Blanda vitlök, basilika, solroskärnor, salt, peppar och ost i en matberedare. Tillsätt oljan i en fin stråle genom röret på matberedaren medan maskinen går. Blanda gräddfilen i såsen.
  3. Skölj och ansa rädisorna. Skala och skär morötterna i strimlor. Skölj och skär sellerin i strimlor. Skölj, kärna ur och skär paprikan i strimlor.
  4. Servera grönsaker att dippa i den gröna dippen.

Ingredienser

Portioner: 8
Dip
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kruka basilika
  • 1/2 dl solroskärnor
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 dl riven ost
  • 1 dl olja
  • 1 1/2 dl gräddfil
Grönsaker att dippa
  • 1 knippe avlånga rädisor
  • 3 morötter
  • 4 selleristjälkar
  • 2 gula paprikor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB