Grön dip med grönsaker
Med grönsaker av olika goda och färgglada sorter och en hemmagjord krämig dip blir fredagsmyset både extra mysigt, trevligt och dessutom nyttigt. Mixa vitlök, basilika, solroskärnor, ost och olivolja och blanda med gräddfil till en härligt grön dip.
Ingredienser
8 portioner
Dip
2 vitlöksklyftor
1 kruka basilika
1/2 dl solroskärnor
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 dl riven ost
1 dl olja
1 1/2 dl gräddfil
Grönsaker att dippa
1 knippe avlånga rädisor
3 morötter
4 selleristjälkar
2 gula paprikor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
vi tog ett vitt bröd och skar i strimmlor penslade på smält smör och flingsalt sedan toppade vi med västerbottensost och gratinerade i ugnen. Serverades sedan ljumna tillsammans med morotsstänger, gurkstänger och dipp kunde inte sluta smaska kanon gott
Sara
2011-02-04