Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Matig fisksoppa med kräftor

Låt den här matiga, läckra fisksoppan med kräftor värma dig en kall höstkväll. Soppan är smakrik, mustig och livfull och kommer snabbt att bli en uppskattad rätt på middagsbordet.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken om den är fryst.
  2. Skala och grovtärna potatisen. Koka på svag värme i 10 -15 minuter i vatten och buljongtärning. Tillsätt matlagningsgrädde, hummerfond och tomatpuré när potatisen är mjuk. Låt soppan koka upp.
  3. Skär fisken i bitar. Lägg den och sockerärterna i soppan och låt koka under lock i 3-5 minuter.
  4. Tillsätt avrunna kräftstjärtar. Smaka av med vitpeppar och finhackad gräslök. Servera gärna med bröd som doppas i en god olivolja.

För alla 

Rätten är fri från gluten och ägg. Välj bröd till som passar.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt gräddalternativ, t ex Oatly eller Beneviva. Välj ytterligare någon fisk-eller grönsaksbuljongtärning i stället för hummerfond.

Tips

För en hetare och "vuxnare" smak kan man strimla lite chilifrukt över.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g kolja eller hokifilé
  • 3 medelstora laxfiléer (à 140 g)
  • 6 medelstora potatisar
  • 1 l vatten
  • 1 fisk- eller grönsaksbuljongtärning
  • 2 1/2 dl lagalätt eller matlagningsgrädde
  • 3 msk konc hummerfond
  • 1 msk tomatpuré
  • 150 g sockerärtor
  • 1 burk flodkräftstjärtar i lake (à 385 g)
  • malen vitpeppar
  • 1 knippe gräslök
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2300 kJ / 550 kCal
Fett: 22 g
Läs mer om näringsvärden