Matig fisksoppa med kräftor

Betyg 3.9 av 5.
37 personer har röstat
14
Matig fisksoppa med kräftor

Låt den här matiga, läckra fisksoppan med kräftor värma dig en kall höstkväll. Soppan är smakrik, mustig och livfull och kommer snabbt att bli en uppskattad rätt på middagsbordet.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2005

Matig fisksoppa med kräftor

Ingredienser

4 portioner
400 g kolja eller hokifilé
3 medelstora laxfiléer (à 140 g)
6 medelstora potatisar
1 l vatten
1 fisk- eller grönsaksbuljongtärning
2 1/2 dl lagalätt eller matlagningsgrädde
3 msk konc hummerfond
1 msk tomatpuré
150 g sockerärtor
1 burk flodkräftstjärtar i lake (à 385 g)
malen vitpeppar
1 knippe gräslök

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
37 personer har röstat

Kommentarer

Enkelt och så gott! Lägger till lök och selkeri för perfektion.

Mark alexander

2024-10-20

Jättebra

Ola

2020-06-24

Supergott! Om smaken blir för klen är det bara att ta i lite extra kryddor. Man följer ju aldrig recept till punkt och pricka, bättre att smaka på maten!

Annika

2018-11-27

Näringsvärde per portion

Energi2300 KJ / 550 kCal
Fett22 g

Testa liknande recept

Ugnsbakad kolja på en bädd av tomat
Betyg 4.3 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kolja med remouladsås
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt kolja med rödbetshummus
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad kolja med broccoli
Betyg 2 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kolja med äggsås
Betyg 3.8 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Dilldoftande kräftgryta
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga