Matig fisksoppa med kräftor
Låt den här matiga, läckra fisksoppan med kräftor värma dig en kall höstkväll. Soppan är smakrik, mustig och livfull och kommer snabbt att bli en uppskattad rätt på middagsbordet.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2005
Ingredienser
4 portioner
400 g kolja eller hokifilé
3 medelstora laxfiléer (à 140 g)
6 medelstora potatisar
1 l vatten
1 fisk- eller grönsaksbuljongtärning
2 1/2 dl lagalätt eller matlagningsgrädde
3 msk konc hummerfond
1 msk tomatpuré
150 g sockerärtor
1 burk flodkräftstjärtar i lake (à 385 g)
malen vitpeppar
1 knippe gräslök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2300 KJ / 550 kCal
Fett22 g
Kommentarer
Enkelt och så gott! Lägger till lök och selkeri för perfektion.
Mark alexander
2024-10-20Jättebra
Ola
2020-06-24Supergott! Om smaken blir för klen är det bara att ta i lite extra kryddor. Man följer ju aldrig recept till punkt och pricka, bättre att smaka på maten!
Annika
2018-11-27