Mynta- och tzatsikisås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Mynta- och tzatsikisås

Förgyll din tzatsikisås genom att tillsätta härligt färsk mynta. Smakerna passar exemplariskt till kryddiga färspinnar eller till den nygrillade steken.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och riv gurkan grovt och lägg i ett durkslag. Strö över salt och låt dra ca 15 minuter.
  2. Krama ut överflödig vätska ur gurkan. Blanda ner gurkan i yoghurten. Pressa i vitlök och tillsätt mynta och svartpeppar efter smak.
  3. Servera till de kryddiga färspinnarna.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 gurka
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 knippe färsk mynta eller torkad svartpeppar (1 knippe färsk mynta motsvarar 2 tsk torkad svartpeppar)
Lägg till i inköpslistan