Mynta- och tzatsikisås

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
2
Mynta- och tzatsikisås

Förgyll din tzatsikisås genom att tillsätta härligt färsk mynta. Smakerna passar exemplariskt till kryddiga färspinnar eller till den nygrillade steken.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2003

Mynta- och tzatsikisås

Ingredienser

4 portioner
1/2 gurka
1/2 tsk salt
2 dl matlagningsyoghurt
1 - 2 vitlöksklyftor
1 knippe färsk mynta eller torkad svartpeppar (1 knippe färsk mynta motsvarar 2 tsk torkad svartpeppar)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Såsen blir godare om man låter yoghurten droppa ur sig över natten. Också jättegott att inte ha i gurkan alls.

Arja

2004-08-31

grekerna använder inte mynta i tzatzikisås..det gör turkarna.

Susanne

2004-04-18

Testa liknande recept

Chèvre-tzatziki
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Olivtzatziki
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Persisk tsatsiki med valnötter
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad hälleflundra med gurk- och myntayoghurt
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Naanbröd med raita-dipp
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mast o khiar – persisk tzatziki
Betyg 4.8 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga