Mascarponeglass med hallonrippel

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
2
Mascarponeglass med hallonrippel

Njut av en len och lyxig mascarponeglass med en syrlig hallonrippel som du enkelt kan göra själv utan glassmaskin. Perfekt som en svalkande efterrätt och en fröjd för alla glassälskare! 

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2024

Mascarponeglass med hallonrippel

Ingredienser

ca 1,5 liter
225 g  hallon
1/2 dl  strösocker
1 msk  färskpressad citronjuice
1   burk sötad kondenserad mjölk ca 400 g
1 msk  vaniljsocker
250 g  mascarpone
3 dl  vispgrädde

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

God och enkel! Jag tog lite mer socker i hallonsylten för bättre konsistens vid infrysning samt för lite sötare smak.

Axel

2024-07-16

God lättlagad dessert. Perfekt att äta efter 6 tim frysning

Karin

2024-06-30

Näringsvärde per portion

Energi15034 KJ / 3593 kCal
Fett239 g
Salt5 g
Kolhydrater295 g
Protein66 g

Testa liknande recept

Glace au four med mascarponeglass, apelsin och hallon
Betyg 4.5 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jordgubbsblixt
Betyg 2.6 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hallonsorbet fylld med vaniljmascarpone på chokladkexbotten
Betyg 4.1 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Syrlig citronsorbet
Betyg 3.9 av 5.
50 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Semifreddo med fläder och jordgubbar
Betyg 4.1 av 5.
31 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Semifreddo med rostad vit choklad och hallon
Betyg 4.7 av 5.
48 personer har röstat
Över 60 min att tillaga