Mascarponeglass med hallonrippel
Njut av en len och lyxig mascarponeglass med en syrlig hallonrippel som du enkelt kan göra själv utan glassmaskin. Perfekt som en svalkande efterrätt och en fröjd för alla glassälskare!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2024
Ingredienser
ca 1,5 liter
225 g hallon
1/2 dl strösocker
1 msk färskpressad citronjuice
1 burk sötad kondenserad mjölk ca 400 g
1 msk vaniljsocker
250 g mascarpone
3 dl vispgrädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi15034 KJ / 3593 kCal
Fett239 g
Salt5 g
Kolhydrater295 g
Protein66 g
Kommentarer
Supergod glass, absolut värd att göra.
Catharina
2024-09-07God och enkel! Jag tog lite mer socker i hallonsylten för bättre konsistens vid infrysning samt för lite sötare smak.
Axel
2024-07-16God lättlagad dessert. Perfekt att äta efter 6 tim frysning
Karin
2024-06-30