Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Syrlig citronsorbet

Det här är en fräsch och svalkande sorbet, med frisk smak av citron. Sorbeten är superenkel att göra och passar sig som avslut på vilken middag som helst. Den här syrliga citronsorbeten ska stå i frys i tre timmar innan servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Låt sjuda 3–4 minuter till en sockerlag. Låt svalna.
  2. Tillsätt citronjuice, skal och mascarpone. Rör till en slät smet.
  3. Häll smeten i en vid form och ställ i frysen. Rör om med en gaffel i sorbeten en gång per timme under 3 timmar.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.

Tips

Lägg 1 kula sorbet i ett glas, häll över 1 msk mousserande vitt vin och rör om med en gaffel (för 1 port). Servera med sked eller sugrör. Så »dricker« vi sorbet i Fano!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 1/2 dl socker
  • 2 dl vatten
  • 2 dl färskpressad citronjuice (2 dl motsvarar ca 4 citroner)
  • finrivet skal av 1 citron
  • 2 msk mascarpone
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer