Syrlig citronsorbet

Betyg 4 av 5.
53 personer har röstat
4
Syrlig citronsorbet

Det här är en fräsch och svalkande sorbet, med frisk smak av citron. Sorbeten är superenkel att göra och passar sig som avslut på vilken middag som helst. Den här syrliga citronsorbeten ska stå i frys i tre timmar innan servering.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2012

Syrlig citronsorbet

Ingredienser

4 portioner
2 1/2 dl socker
2 dl vatten
2 dl färskpressad citronjuice (2 dl motsvarar ca 4 citroner)
finrivet skal av 1 citron
2 msk mascarpone

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
53 personer har röstat

Kommentarer

Jättegod, bytte ut mascarpone mot växtbaserad färskost (gjord på mandel). Behövde stå över natten för att stelna.

Amanda

2024-11-08

Tyvärr så tog det mer än 3 timmar att frysa, trots att jag följde receptet punkt till pricka. Behöver snarare ligga under natten ex… Men, smaken var god och mycket fin i konsistensen när den väl blev klar, efter gästerna gått.

Frida

2022-01-29

Hur länge håller sorbet i frysen? Behöver man göra den samma dag för att den inte ska bli isig?

Pernilla

2018-08-24

Hej Pernilla! Den borde hålla några veckor i frysen. Den är dock godast samma dag eller dagen efter. Eftersom man ska röra i den så kan den nog lätt bli hård sen när den står för länge. Gör man den i glassmaskin så håller den konsistensen längre och blir inte lika hård. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2018-08-31

Testa liknande recept

Mascarponeglass med hallonrippel
Betyg 4.6 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hallonsorbet fylld med vaniljmascarpone på chokladkexbotten
Betyg 4.1 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Cheesecake med blåbär och citron
Betyg 3.1 av 5.
545 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jordgubbsblixt
Betyg 2.8 av 5.
20 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tiramisu på vit choklad
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mascarpone- och hallonfras
Betyg 4.3 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga