Syrlig citronsorbet
Det här är en fräsch och svalkande sorbet, med frisk smak av citron. Sorbeten är superenkel att göra och passar sig som avslut på vilken middag som helst. Den här syrliga citronsorbeten ska stå i frys i tre timmar innan servering.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2012
Ingredienser
4 portioner
2 1/2 dl socker
2 dl vatten
2 dl färskpressad citronjuice (2 dl motsvarar ca 4 citroner)
finrivet skal av 1 citron
2 msk mascarpone
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegod, bytte ut mascarpone mot växtbaserad färskost (gjord på mandel). Behövde stå över natten för att stelna.
Amanda
2024-11-08Tyvärr så tog det mer än 3 timmar att frysa, trots att jag följde receptet punkt till pricka. Behöver snarare ligga under natten ex… Men, smaken var god och mycket fin i konsistensen när den väl blev klar, efter gästerna gått.
Frida
2022-01-29Hur länge håller sorbet i frysen? Behöver man göra den samma dag för att den inte ska bli isig?
Pernilla
2018-08-24Hej Pernilla! Den borde hålla några veckor i frysen. Den är dock godast samma dag eller dagen efter. Eftersom man ska röra i den så kan den nog lätt bli hård sen när den står för länge. Gör man den i glassmaskin så håller den konsistensen längre och blir inte lika hård. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-08-31