Tyskt fullkornsbröd
Det här receptet på tyskt fullkornsbröd är otroligt gott och innehåller massa godsaker. Rågkross, surdeg, linfrö, yoghurt och solroskärnor för att nämna några. Tar lite tid att baka men det är det definitivt värt för det blir ett sagolikt gott bröd!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 1999
Ingredienser
4 bröd
Blötläggning
5 dl vatten
100 g rågkross (100 g motsvarar ca 1 ½ dl)
100 g rågflingor (100 g motsvarar ca 3 dl)
50 g hela linfrön (50 g motsvarar ca 3/4 dl)
Raskdeg
300 g surdeg
50 g jäst
125 g fint rågmjöl
Deg
5 dl naturell yoghurt (3 % fetthalt)
1 1/2 dl mörk sirap
1 msk salt
200 g fint rågmjöl (200 g motsvarar ca 4 dl)
400 g rågsikt (400 g motsvarar ca 7 dl)
200 g vetemjöl special (200 g motsvarar ca 4 dl)
250 g solroskärnor (250 g motsvarar ca 4 dl)
1/2 dl honung
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Skulle det vara möjligt att ändra så man kan välja hur många bröd man vill att receptet ska vara för (precis som man annars kan välja antal personer)? Underlättar även om man själv naturligtvis kan räkna om.
Malena
2024-08-15Mycket gott bröd när det väl varklart ;)
Agneta
2018-10-02Jättegott bröd! Jag bakar ofta, detta var ett av de bästa recept jag provat. Det kräver dock en kraftig maskin, men särskilt avancerat var det inte, bara tidskrävande. Använde turkisk yoghurt, lite fetare men funkar lika bra.
Rose-marie
2006-04-25