Sätergläntans mustiga fruktbröd

12
1
Sätergläntans mustiga fruktbröd

Haka på trenden och baka ditt eget surdegsbröd! Det här fruktbrödet blir riktigt saftigt med ingredienser som aprikos och russin. Gott med en skiva ost på till frukost!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2006

Sätergläntans mustiga fruktbröd

Ingredienser

2 limpor

Surdeg

3 dl grovt rågmjöl
3 dl vatten

Deg

1/3 pkt jäst
1/2 l vatten
1 l vetemjöl (1 l motsvarar ca 600 g)
6 dl grovt rågmjöl (6 dl motsvarar 330 g)
2 tsk ljus sirap
knappt 2 msk salt
5 dl russin (5 dl motsvarar ca 300 g)
3 dl torkade aprikoser (3 dl motsvarar 250 g) låt ligga i blöt 3 min
5 dl valnötter eller andra nötter (5 dl motsvarar ca 200 g)

Gör så här

Tips

Sätt surdegen tre dygn innan själva baket. Pröva gärna att byta ut nötterna mot ännu mer torkad frukt, eller pumpakärnor och solroskärnor.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentar

Emmely

2013-02-03

Mycket gott.