Sätergläntans mustiga fruktbröd
Haka på trenden och baka ditt eget surdegsbröd! Det här fruktbrödet blir riktigt saftigt med ingredienser som aprikos och russin. Gott med en skiva ost på till frukost!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2006
Ingredienser
2 limpor
Surdeg
3 dl grovt rågmjöl
3 dl vatten
Deg
1/3 pkt jäst
1/2 l vatten
1 l vetemjöl (1 l motsvarar ca 600 g)
6 dl grovt rågmjöl (6 dl motsvarar 330 g)
2 tsk ljus sirap
knappt 2 msk salt
5 dl russin (5 dl motsvarar ca 300 g)
3 dl torkade aprikoser (3 dl motsvarar 250 g) låt ligga i blöt 3 min
5 dl valnötter eller andra nötter (5 dl motsvarar ca 200 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Mycket gott.
Emmely
2013-02-03